Головна » 2018 » Травень » 24 » Об’єднують любов до книжки й слова
16:15
Об’єднують любов до книжки й слова

Усіх об’єднала любов до красного слова та книги.  Письменники і поети Вишгородщини, старшокласники місцевих шкіл та всі небайдужі минулого понеділка у великому залі адмінбудинку поспілкувалися із відомим українським прозаїком, критиком, літературознавцем, публіцистом Михайлом Слабошпицьким, поетесою та журналісткою Світланою Короненко та письменником Анатолієм Сахном. Із знаними майстрами слова спілкувалися заступник голови райдерж-адміністрації Марина Мельник та заступник голови районної ради Марина Ганіцька.  Зустріч відбулася за підтримки голови рай-держадміністрації Вячеслава Савенка.
Під час зустрічі Михайло Слобошпицький зазначив: «Ми живемо у страшний час, коли суспільство перестало читати. Це страшний період, який зараз переживає наша нація. Ми не йдемо у ногу зі світом, який живе в інформаційну добу». На зустрічі відомі письменники популяризували читання, поширення української книги, неодноразово звертаючись до її глибинної мудрості. 
Для школярів вишгородських шкіл Михайло Слабошпицький запропонував свою добірку книг, які варто мати кожному українцю. «Якщо ви хочете знати, яке воно російське сьогодення, зверніться до книги Віктора Єрофєєва. Раджу прочитати поезію Леоніда Кисельова. Книгу геніального політичного аналітика, дипломата Юрія Щербака «Україна в епіцентрі світового шторму». Актуальна публіцистика присвячена долі України у ХХІ столітті, її геополітичному місці у Європі. Моєю величною знахідкою є книга «Життя та дивовижні пригоди козака Миколи на безлюдному острові», яку я придбав у Канаді, адже вона видана малим тиражем. Мені вдалося перевидати її у незалежній Україні. Також збірочки, у яких українські письменники діляться із читачем кумедними випадками із життя, анекдотами та рецептами», – звернувся до аудиторії український письменник, демонструючи свої надбання.
Світлана Короненко порадувала присутніх прочитанням декількох своїх поезій. У 19 років Світлана показала свої вірші Іванові Драчу, на той час вже відомому поетові, який опублікував їх у «Літературній Україні». Це був щасливий квиток у нове життя. Здається, поетеса живе у власному світі, де перетинаються музика і слово. До доробку Світлани Короненко неодноразово зверталися композитори, створюючи музику, яка супроводжувала легкі та щирі хмаринки її віршів. 
У 2017 році побачив світ роман Анатолія Сахна – «Острів Хо. Поріг болю».  Як зазначив Михайло Слабошпицький: «Роман-бомба, який зриває маски з легко пізнаваних особистостей. Твір захопить читачів секретами спецслужб». 
Зустріч пройшла на одному подиху. Школярі та шановані гості після закінчення потягнулися до доробку письменників, які були представлені тут же, і це не може не тішити. Потрібно більше влаштовувати таких заходів, які об’єднують людей не через проблеми чи негаразди, а через любов до слова та книги. 

Христина БАРАНОВСЬКА, «Слово»

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 558 | Додав: slovo
comments powered by Disqus