Головна » 2014 » Травень » 17 » Не старіють душею ветерани
11:45
Не старіють душею ветерани
Вишгородська громада відзначила День Перемоги над фашизмом традиційною урочистою ходою від пл. Т.Г. Шевченка до Стели визволителям Вишгорода у 1943 році на набережній Київського водосховища. 
 
Колона на чолі з воїнами-афганцями спілки ветеранів Вишгородського району рухалася під знаменами України, міста Вишгорода, 167-ої Червонопрапорної Сумсько-Київської стрілецької дивізії (що визволяла Вишгород у 1943-му) та Української спілки ветеранів Афганістану (УСВА). В урочистій ході, поруч із жителями району, йшли голова районної ради Ірина Побідаш, Вишгородський міський голова Віктор Решетняк, Герой України та почесний громадянин міста Вишгорода Семен Поташник. Комунальники і освітяни, «чорнобильці» і медики, спортсмени і працівники органів місцевого самоврядування, молоді родини і старші люди крокували однією колоною. «Афганці», до речі, гарантували порядок і безпеку в місті.
 
Цього ж дня у Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» відбулась реконструкція бою за Лютізький плацдарм. Усі присутні із захопленням спостерігали за дійством, фотографували, а люди похилого віку говорили, що так має бути лише в кіно, в реконструкції. Але ні в якому разі не в реальному житті.
 
Ветерани згадували воєнні часи, танцювали фронтовий вальс, обіймали бойових друзів і подруг. Багато плакали. Переживши страшні часи, вони як один твердять – війна не повинна повторитися!
 
Інф. «Слово»
Фото Олександра Коваленка
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 403 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus