Головна » 2017 » Червень » 1 » На Вишгородщині стартувала міжнародна велогонка
16:12
На Вишгородщині стартувала міжнародна велогонка

Найшвидша в Україні траса вдруге стала місцем історичної події. 28 травня у Вишгородському районі в рамках серії велогонок «Race Horizon Park 2017» відбулися міжнародні професійні жіночі велоперегони на індивідуальний час «VR WOMEN ITT».
 Учасниці велоперегонів із України, Білорусі, Великобританії, Чехії, Ізраїлю, Литви та Польщі подолали дистанцію 28,8 км за маршрутом: Сухолуччя – Толокунь – Ясногородка, що вважається найшвидшою в Україні трасою. На деяких ділянках швидкість велосипедисток сягала 50 км/год. В індивідуальній гонці професійні спортсменки із різних країн світу змагалися на час, тому вирушали зі старту з часовим інтервалом у хвилину. Усі призові місця вибороли українські велосипедистки: Анна Соловей (Lviv Region Team) виборола перше місце (38,18 хв), а золоту медаль та приз переможниці змагань вручив голова Вишгородської районної державної адміністрації Вячеслав Савенок. Ольга Шекель (Ukraine National Team) у свій день народження здобула друге місце (38,26 хв), привітав срібну призерку директор ТОВ «Перший столичний хлібозавод «Цар Хліб»» Тарас Макаренко. Третє місце (38,42 хв) посіла Валерія Кононенко (Ukraine National Team), а приз бронзовій призерці вручила сільський голова Сухолуччя Оксана Чуж.
Захід також відвідав голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган. Він зазначив, що вже вдруге Україна приймає професійні жіночі велоперегони, і приємно усвідомлювати той факт, що найшвидша траса для якісного проведення цих змагань знаходиться у мальовничому куточку Вишгородського району – Сухолуччі.  
Велорух – один із пріоритетів розвитку Вишгородщини. Велоспорт, велотуризм та велотранспорт не лише сприяють розвитку інфраструктури, а й заохочують людей до здорового способу життя. 
Другі міжнародні професійні змагання серед жінок — це не лише історична подія для всієї України, а й унікальна можливість підвищити рейтинг для нашої жіночої збірної у відборі на Олімпіаду.
Ця спортивна подія проходила у рамках серії велогонок «Race Horizon Park 2017» за участі Федерації велоспорту України, Вишгородської районної державної адміністрації та завдяки спонсорській підтримці ТОВ «Перший столичний хлібозавод», представництва компанії Tissot в Україні, ГО «Молода країна».
Нагадаємо, що 2016 року на цій трасі вперше відбувалися міжнародні професійні велоперегони, на яких також перемогла українська команда, а перше місце виборола Валерія Кононенко.

Анна ЗАЦЕРКОВНА, «Слово»
Фото автора

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 499 | Додав: slovo
comments powered by Disqus