Головна » 2016 » Квітень » 25 » «Ліберті»: 10 років у вихорі танцю
12:53
«Ліберті»: 10 років у вихорі танцю

Хореографічна студія «Ліберті» відсвяткувала свій перший ювілей. Десять років зростала, розвивалася, міцнішала танцювальна родина. І це дійсно родина, друга родина для них – захоплених танцем, закоханих у танець і свій колектив. «Ліберті» – це понад 60 маленьких і великих танцівників: від чотирирічних малюків до учасниць першого складу колективу, які вже через кілька років приведуть до студії своїх дітей.
Студію створила в 2005 році хореограф і продюсер Людмила Хрєнова, вона і запропонувала назву «Ліберті» і згодом нового керівника Павла Лук’яненка, який навчався з нею на одному курсі Київського університету культури та мистецтв. Вишгород полюбився йому одразу, бо дуже нагадував його рідне містечко Марганець на Дніпропетровщині. Тож Павло Сергійович і переїхав до нашого міста і зрозумів, що саме у Вишгороді буде жити і працювати буде саме з «Ліберті». Спочатку було нелегко, тому що сам танцював у шоу-балеті, постійно їздив на гастролі. Утім бажання працювати з дітьми не залишало його ніколи, і, зрештою, вибір був зроблений саме на користь колективу, для зростання якого потрібно більше часу приділяти студії та роботі з дітьми.
Приваблював Павла Сергійовича і педагогічний колектив «Дивосвіту», яким керує Олена Іванівна Андріяш: творчий, згуртований, де всі підтримують один одного, розуміють і цінують творчих людей, допомагають їм. Тому й не дивно, що колектив постійно примножується гарними людьми і в ньому захотілося працювати молодому хореографу. Чудовий творчий тандем одразу склався і з художнім керівником «Дивосвіту» Оленою Титаренко. Вони й досі разом співпрацюють, адже тепер Павло Сергійович ще й головний балетмейстер Центру творчості.
Спочатку в студії було лише дві групи. Старші, тоді школярки, уже давно закінчили не тільки школу, але й виші, навіть свої сім’ї створили, але родина «Ліберті» залишилася у їхньому житті. Вони завжди поряд з Павлом Сергійовичем, допомагають з малечею, беруть участь у ювілейному концерті. Молодша група, тоді ще зовсім малюки, – зараз основний концертний склад «Ліберті». 
На сьогодні у студії п’ять груп, які ще й діляться на підгрупи, тому що переповнені. Дуже важливо і для керівника, і для самого колективу те, що вони є частиною великої творчої родини «Дивосвіту», де всі дружать і співпрацюють один з одним – і «Візерунок», і «Різні Люди», і «Феєрія», і всі-всі-всі – і це доводять яскраві і великі дійства, спільні номери та вистави, творчі проекти, які влаштовуються у Центрі творчості. 
Павла Лук’яненка обожнюють діти, а він – їх. Він для них надзвичайно цікавий. І не тільки тому, що спеціаліст широкого профілю (народно-сценічний танець, величезний спектр жанрів і стилів сучасної хореографії), а ще й тому, що він чудовий та небайдужий вихователь, який переживає за кожну дитину, щиро піклується про всіх. Колектив проводить разом час не тільки в танцкласі, але й на канікулах, влітку, на свята. Разом переглядають класику і світової, і вітчизняної хореографії, і найвидатніші зіркові шоу. У танцкласі лунає різна музика, там все, що вживається в плей-листі керівника: і любов до Бейонсе, і «Україна – це ти», і «О.Е.», і класика, і «Эх, дороги…», і «Роде наш красний…», і ще багато всього, що не просто заповнює музичний простір заняття, а має ще й виховувати смаки і почуття.
Активна конкурсна діяльність колективу також приносить свої здобутки: декілька гран-прі, безліч перших та призових місць, дипломів лауреатів та особливих відзнак за постановку, ідею, стилізацію тощо. Тому й запрошують їх і до участі у телепроектах та міжнародних проектах, аби представити мистецтво України. Нещодавно отримали подяку від надзвичайного посла Палестини в Україні – танцювали «Дам лиха закаблукам!» поряд з найкращими хореографічними колективами України. 
А 16 квітня відбувся ювілейний концерт у Вишгородському районному Цент­рі художньої творчості дітей, юнац­тва та молоді «Дивосвіт». І, звісно, «Ліберті» ще мають грандіозні плани на майбутнє.
Катерина ГОРБАТЕНКО, 
вихованка хореографічної студії «Ліберті» та «Школи журналістики» Вишгородського Центру творчості «Дивосвіт», 

Ольга ДУМАНСЬКА, керівник «Школи журналістики» 

 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 541 | Додав: slovo
comments powered by Disqus