Головна » 2018 » Березень » 29 » До побачення, зимові баталії!
16:48
До побачення, зимові баталії!

26 березня закінчився чемпіонат району з футзалу. У двох лігах протягом двох місяців 23 команди змагалися за почесний кубок кращої команди. 11 колективів грали у вищій лізі, а решта 12 команд змагалися за звання кращої команди першої ліги.
У кожній лізі методом жеребкування  команди були розподілені на дві  групи, по чотири кращі команди потрапили до чвертьфінальної стадії змагань. А саме в чвертьфіналі зустрілися: Вища ліга:  «Ольжин Град» – «Бразерс», «Стар Юнайтед» – «Енергетик», «Каскад» – «Межигір’я», «Темп» – «Вольт і Джоуль».
Перша ліга:  «Сіті» – «Нептун»,  «Водафон» – «Енергетик»,  «Вишгород» – «Каштан»,  «Ярославичі» – «Дніпро».
 Переможці чвертьфіналів потрапили до фінальної стадії змагань і склали півфінальні пари, а саме у вищій лізі: «Ольжин Град» – «Стар Юнайтед» та «Вольт і Джоуль» і «Межигір’я», а у першій лізі: «Сіті» – «Водафон», «Ярославичі» – «Каштан». 
Цікавими, видовищними, безкомпромісними та багатими на емоції видалися півфінальні та фінальні матчі у двох лігах. Спочатку звання найкращої футзальної команди року розіграли команди першої ліги. В першому півфіналі в цікавій та напруженій боротьбі перемогу отримала команда «Сіті», перегравши «Водафон» з рахунком 2:0. В іншому півфіналі, доля другої путівки до фіналу вирішилась лише в серії післяматчевих пенальті. Команда «Ярославичі» була більш влучнішою за свого суперника «Каштана», в підсумку 1:1 (3:2 пен.). Тож фінальна пара «Ярославичі» – «Сіті». А невдахи півфіналів «Каштана» та «Водафон» в грі  між собою розіграли бронзовий комплект нагород. І знову не обійшлось без серії післяматчевих пенальті, але вже цього разу молодий та завзятий колектив «Каштан» взяв гору над більш досвідченим «Водафоном», підсумковий результат 1:1 (3:2 пен.). Вболівальники з нетерпінням очікували фіналу, і треба зазначити, що більшість з них віддавали перевагу атлетичній команді «Сіті». Та іншої думки був дружний колектив «Ярославичів» – тактично правильно побудувавши гру, вони знайшли свої моменти в контратаках і тричі вміло реалізували їх. «Сіті» зміг відповісти лише голом у відповідь. Тож 3:1 на користь молодого та дружного колективу «Ярославичі» і звання кращої футзальної команди першої ліги 2018 року. Щиро вітаємо їх з цим успіхом!
Не встигли емоції  втихнуть, як розпочалися нові  півфінальні футзальні баталії, але тепер  у вищій лізі. В першому півфіналі зустрілися команди «Ольжин Град» та «Стар Юнайтед». Несподівано на початок матчу виявилось, що у команді «Стар Юнайтед» лише троє гравців, тому перші чотири хвилини матчу «Ольжин Град» грав із чисельною перевагою в два гравці і не зміг скористатися таким подарунком. Коли склади команд стали рівними, то перевага «Стар-Юнайтед» була вже відчутною. У підсумку 3:1, і «Стар Юнайтед» опинився в омріяному фіналі. В іншому півфіналі все було прогнозовано, впевнено у грі «Вольт і Джоуль» розібрався з «Межигір’ям» – 2:0, і черговий фінал – для «Вольта і Джоуля». Нервовим та занадто емоційним видався матч за третє місце між командами «Ольжин Град» – «Межигір’я» – арбітри показали п’ять жовтих карток та дві червоні.  Основний час  так і не виявив переможця – 1:1, тож знову пенальті та своєрідна футзальна лотерея. Фортуна посміхнулась «Межигір’ю», тож 3:2 в серії пенальті  і бронзові медалі в кишені у команди з Нових Петрівців. 
А тим часом на трибунах Вишгородського районного спортивного залу КДЮСШ вже вільних місць не було. Усі з нетерпінням очікували найважливішої гри всього зимового чемпіонату «Вольт і Джоуль» – «Стар Юнайтед». І вболівальники не прогадали, адже фінальна гра дійсно стала апогеєм всього турніру. Яскравий, видовищний та, без перебільшення, непередбачений  фінал. Спочатку здавалося, що більш іменитий «Вольт і Джоуль» легко переможе свого суперника, бо вже на перших хвилинах матчу Сергій Гонта  вивів свою команду вперед. Але все змінилося за якихось дві хвилини – в другому таймі влучні постріли Степанюка та Кузьміна вивели «Стар Юнайтед» вперед за чотири хвилини до кінця матчу. Та «Вольт і Джоуль» славиться своїм умінням збиратися в потрібний момент та проявляти дужий характер. Вони не тільки зрівняли рахунок, а й змогли забити третій, переможний м’яч за хвилину до закінчення матчу. Часу відігратися у «Стар Юнайтед» просто не було. Фінальний свисток арбітрів матчу зафіксував перемогу «Вольт і Джоуль» з рахунком 3:2. Радості на трибунах  не було меж. Дружний колектив «Вольт і Джоуль» – краща футзальна команда 2018 року. Кубок переможця підняв над головою  капітан команди Олександр Безмалий. Щиро вітаємо цю досвідчену команду та їхнього талановитого тренера Олександра Слободянюка, який в черговий раз привів своїх вихованців до тріумфу.       
А потім була урочиста церемонія нагородження, на якій організатори змагань запросили почесних гостей, зокрема був присутній  начальник відділу спорту Вишгородської РДА  М. Лазарєв. Він поздоровив учасників з добротною видовищною грою та побажав учасникам змагань подальших перемог. А потім разом з організаторами змагань вручав медалі, кубки та цінні призи кращим гравцям турніру. 
Кращими гравцями визнано Олександра Васюренка, «Сіті», Олега Поліщука, «Ярославичі», Богдана Думу, «Каштан», Петра Тимошенка, «Водафон», Миколу Вологдіна,  «Ольжин Град»,  Сергія Каймачнікова,  «Межигір’я», Олександра Татарчука, «Стар Юнайтед» та Сергія Гонту, «Вольт і Джоуль».
Дякуємо організаторам та учасникам змагань за масштабне футбольне свято! Отже, зимові футзальні баталії закінчено, попереду весняний футбол, тож усіх запрошуємо на футбольні стадіони Вишгородщини!  

Микола КОРОЛЬ, 
голова Вишгородської районної федерації футболу 

 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 467 | Додав: slovo
comments powered by Disqus