Головна » 2014 » Вересень » 13 » «Цей заклад працюватиме на нас!»
11:03
«Цей заклад працюватиме на нас!»
Як поводиться підприємець, на якого «наїхали»? Правильно, захищається всіма доступними засобами. У законослухняної людини ці засоби – у рамках закону. Листи, звернення, скарги. Один з таких листів надійшов до редакції «Слова». Із закликом про допомогу звернувся колектив закладу громадського харчування «Панський Хутір», до якого напередодні Дня Незалежності вдерлося півтора десятка молодиків у камуфляжах.
 
– Відверто кажучи, не чекав, що таке може трапитися у наш час, після перемоги Революції гідності, – розповідає господар закладу Юрік Агітович Мамоян. – Востаннє з таким зіштовхувався у лихі 90-ті. Наш заклад з перших днів підтримав Майдан. Допомагали будувати барикади, а потім возили їх захисникам гарячу їжу. Колектив «Панського Хутора» через київський Майдан перерахував 10 тисяч грн сім’ям Небесної сотні.
 
З початком бойових дій у зоні проведення АТО наш заклад допомагає збройним силам. Через Оболонську адміністрацію ми передали 500 кг курячого філе 25-му батальйону «Київська Русь», в якому служать багато вишгородчан, через волонтерів передали 22 комплекти військового спорядження. Допомагаємо землякам і грошима.
 
Україна для мене – це не просто країна. Під час Великої Вітчизняної війни, звільняючи її від нацистів, загинули семеро братів мого діда – Ела, Каляш, Сардар, Ало, Гамо, Басо і Гасан. Батько Агіт Амоєвич – військовий, служив у Житомирі.  Мої брати Хадр, Сурен і Мірелі живуть в Україні і допомагають їй чим можуть. Загалом в Україні живе і працює на державу більше 200 сімей Мамоян.
 
Україна – моя Батьківщина. Я, як і мої предки, теж маю бажання зі зброєю в руках захищати країну, але через інсульт зробити цього не можу. Тому допомагаю всіма іншими засобами, якими володію – грошима та закупівлею військового спорядження. 
 
Відверто кажу, не чекав, що до мене будуть вдиратися, вимагаючи казна-що.
 
Шановний читачу, далі дослівно наводжу лист, на ваш розсуд: 
 
«Шановна редакція!
 
До Вас змушені звертатися власник та трудовий колектив закладу громадського харчування «Панський Хутір». Наш заклад знаходиться за адресою: Київська обл., Вишгородський р-н, м. Вишгород, вул. Квіткова, 1. За час здійснення діяльності ми заволоділи репутацію затишного та пристойного підприємства громадського харчування з привітним та порядним обслуговуючим персоналом.
 
Наше підприємство бере активну участь у громадському житті міста Вишгорода та Вишгородського району. Ніколи не забували матеріально підтримувати різні заходи та програми.
 
Колектив підприємства з ентузіазмом підтримав Євромайдан, будували барикади, організовували гаряче харчування, збирали кошти... Вболівали за Україну, за нашу Вишгородщину, чекали позитивних змін... З розумінням ставимось до тимчасових труднощів, які виникли в зв’язку з останніми політичними подіями. 
 
Єдине, чого не можемо зрозуміти і пояснити, це подію, яка відбулася на нашому підприємстві. 23 серпня цього року приблизно о 10-ій ранку на території нашого підприємства з’явилося півтора десятка чоловіків у камуфляжній формі з військовою амуніцією. Нехтуючи елементарними нормами людської поведінки ці громадяни почали викрикувати різного роду образливі репліки: «Хто тут хазяїн?», «ви незаконно працюєте», «давайте всі документи», «90-ті роки повернулися», «ми поставимо тут свого адміністратора», «цей заклад працюватиме на нас». Це все відбувалося на очах персоналу, більшість якого складають жінки. Нам в погрозливій формі пообіцяли «більш серйозного візиту».
 
З громадянами, які вчинили ці дії, ми не знайомі, за винятком одного. Його прізвище Побідаш Андрій. Це чоловік голови Вишгородської районної ради Побідаш Ірини Миколаївни, який зловживає відповідним становищем по відношенню до нас та до інших підприємств та власників майна в районі. Крім того, нам відомо, що він з групою злочинців вчинили розбійний напад на території Іванківського р-ну Київської обл., і до теперішнього часу ухиляється від кримінальної відповідальності завдяки зловживанням його дружини Побідаш Ірини Миколаївни.
 
Просимо вашої підтримки в ситуації, що склалася. На яких підставах ці люди вчиняють такі дії? Хто їх на це вповноважив?
 
Чи за це стояв Майдан і полегла Небесна сотня?.
 
З повагою, колектив «ПАНСЬКОГО ХУТОРА». 
 
Під листом – більше десяти підписів працівників закладу. Є, до речі, й відео­запис камери спостереження.
 
Відбулася у мене телефонна розмова з головою районної ради Іриною Миколаївною Побідаш, у якій вона наполягала, що її чоловік – проста людина… 
 
Газета висвітлює події. Давати їм моральну оцінку – справа читачів. Юридичну – відповідних компетентних органів. Тож справа за вами.
 
Володимир ПОТАПОВ, «Слово»
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 1759 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus