Головна » 2014 » Вересень » 20 » Актуальні питання протидії злочинності
11:15
Актуальні питання протидії злочинності
У зв’язку із ситуацією, яка склалася сьогодні в Україні, правоохоронними органами проводиться ряд заходів щодо комплексної протидії спроб дестабілізації у суспільстві та можливого фінансування скоординованих і керованих дій з боку терористів та сепаратистів.
 
Зокрема, прокуратурою Вишгородського району Київської області проводиться ретельна та безперервна робота по запобіганню здійснення негативного впливу на суспільство з боку злочинних суб’єктів та формувань, які становлять реальну загрозу державності.
 
Так, на початку червня до міліції надійшло повідомлення щодо замінування ГЕС з вимогою сплатити грошові кошти для запобігання вибуху. У ході проведення спецоперації правоохоронцям вдалося не лише встановити особу зловмисника, а й відразу ж затримати його. Відносно останнього було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Враховуючи резонансність події, прокуратурою району було забезпечено розслідування кримінального провадження у стислі строки. Менше ніж за місяць обвинувальний акт було направлено до суду.
 
Вироком Вишгородського районного суду за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ст. 259 ч. І КК України – завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення об’єкта власності, було визнано винним громадянина України Кузьменка І.Г. та засуджено до двох років позбавлення волі. Разом з тим, враховуючи, що зловмисник раніше не судимий, щиро розкаявся у скоєному, активно сприяв розкриттю злочину, а також його позитивну характеристику, на підставі ст. 75 КК України його звільнено від відбування покарання з випробуванням та встановлено іспитовий термін 1 рік.
 
На жаль, навіть посилена увага як високопосадовців, так і рядових відповідних державних структур до спроб дестабілізації в суспільстві не може нам гарантувати стовідсоткового спокою. Проте правоохоронцями Вишгородщини й далі ведеться активна та пильна боротьба з будь-якими проявами тероризму й сепаратизму з метою їх недопущення, а у випадках необхідності – попередження настання негативних наслідків.
 
Олена ЗАВГОРОДНЯ,
старший прокурор прокуратури Вишгородського району
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 397 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus