Головна » 2019 » Квітень » 05

Підсумки першого туру виборів Президента України

Підсумки першого туру виборів Президента України

Тридцять першого березня відбувся перший тур виборів Президента України. Останнім часом голосування все частіше приносять більш ніж несподівані результати. Референдум у Великій Британії і вибори президента у США… Вибори-2019 в Україні цілком обґрунтовано потрапляють у цей список світових несподіванок. 
Українці прекрасно розібралися у тому, що конституційні повноваження Президента України включають дві основні зони відповідальності: оборону і міжнародні відносини. Тож закономірно, що вони оминули увагою обіцянки кандидатів-популістів, які чого тільки не пропонували: і газ вдвоє-вчетверо дешевше, і мінімальні пенсії у 5000 грн. 
За опрацьованими даними Центральної виборчої комісії лідирує Володимир Зеленський – за нього свої голоси віддали 30,24% виборців. ... Читати далі »

Ветеран підкорює вершини

Ветеран підкорює вершини

У нашому районі є добра традиція – на сесії районної ради відзначати кращих спортсменів, котрі представляють Вишгородщину на міжнародних, республіканських, обласних та районних змаганнях. 
Ось і на останній сесії райради керівники району нагороджували юних гандболістів Вишгородської ДЮСШ, які в нелегкій спортивній боротьбі завоювали золоті медалі на турнірі у Запоріжжі. Будемо сподіватися, що юні таланти не загубляться і на змаганнях серед дорослих команд.
Але не тільки юні спортсмени прославляють наш район. Нещодавно я прочитав у газеті «Вишгород» замітку про ветерана спорту Олександра Володимировича Волкотруба, який також дуже часто виступає на змаганнях з легкої атлетики. На правах  давнього приятеля, якого я знаю вже десятки років, вирішив узяти у ... Читати далі »

Море українського горя

Море українського горя

У ХХ столітті історія України, на жаль, має чимало віх національних трагедій – громадянська війна, голодомори, жахливі репресії комуністичного режиму, Друга світова війна, афганська війна, Чорнобиль... На цьому кривавому тлі побудови соціалізму для багатьох наших співвітчизників є періоди, які, так би мовити, мають привабливий вигляд – як часи конструктиву і творення.  Але будівництво Кременчуцької ГЕС стало ще однією формою знищення потенціалу нації, стиранням цілого пласту її історії та культури, одвічних природних зв’язків.
Це був справді грандіозний геростратівський проект, подібного якому історія України чи Радянського Союзу, та й усього світу, доти не знала! Було затоплено 186 населених пунктів, майже 200 тисяч гектарів родючого чорнозему, 47 тисяч гектарі ... Читати далі »