Головна » 2013 » Листопад » 09

Естафета пам’яті у Вишгороді

Естафета пам’яті у Вишгороді

4 листопада, з нагоди відзначення 70-ї річниці визволення Вишгородського району від нацистських загарбників, у приміщенні РБК «Енергетик» відбулась урочиста передача обласної та районної естафет пам’яті «Слава визволителям України». 21 вересня 2013 року Київська область прийняла естафету «Слава визволителям України» від Чернігівської області. Ця подія проходила у наших сусідів – броварчан. Броварський район та м. Бровари передали естафету Вишгородському району.
 
На Вишгородщині тривали жорстокі бої за кожен метр рідної землі. У листопаді 1943 року, завдяки мужності та героїзму наших славних воїнів, Київщина отримала рясно скраплене солдатською кров’ю звільне ... Читати далі »

Зі зниклих безвісти – у списки героїв

Зі зниклих безвісти – у списки героїв

У селі Гатне Києво–Святошинського району біля меморіалу Слави з нагоди 69–ї річниці визволення України та 70–ї річниці звільнення Києва й Київської області від нацистських загарбників відбувся мітинг–реквієм та церемонія перепоховання останків радянських солдатів, загиблих під час Великої Вітчизняної війни, за участю Вiце–прем’єр–мiнiстра України Юрія Бойка, голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка, народного депутата України Ярослава Москаленка, посла Таджикистану в Україні Шухрата Султонова, військового аташе при посольстві Росії в Україні Олександра Наумова, депутата обласної ради Руслана Бадаєва, голови ГО «Археологічне патріотично–пошукове обєднання «Дніпро–Україна» Тараса Костенчука, а також керівників райдержадміністрації, ветеранів та мешканців об ... Читати далі »

09.11.2013

За гуманізм і милосерддя

За гуманізм і милосерддя

Святкові заходи з нагоди Дня працівника соціальної сфери України відбулись 1 листопада у будинку культури «Енергетик».

Участь в урочистостях взяли керівництво району та районної ради, представники депутатського корпусу районної ради, структурних підрозділів райдержадміністрації, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, районного територіального центру соціального обслуговування, районної організації Товариства Червоного Хреста України, фахівці з соціальної роботи, соціальні працівники територіального центру обслуговування населення, громадськість.

Голова райдержадміні ... Читати далі »

09.11.2013

Солдат із Нижчої Дубечні

Солдат із Нижчої Дубечні

У наш час живих учасників та свідків боротьби проти нацистських окупантів стає все менше і менше. Вони вже давно пенсіонери, але роки своєї молодості часів війни 80-90-річні дідусі та бабусі пам’ятають навіть у всіх подробицях. І поки серед нас є ці люди, черпати свої знання про Велику Вітчизняну війну треба перш за все зі свідчень очевидців.
 
У Нижчій Дубечні проживає не просто очевидець, а безпосередній учасник бойових дій. Сивенький дідусь зі щирою посмішкою, Федір Дмитрович Мусієнко. Нещодавно він відсвяткував свій дев’яносто перший день народження, але як зараз пам’ятає 22 червня 1941 року. Саме в цей страшний день він залишив власну домівку не знаючи повернеться він до неї чи ні..< ... Читати далі »

Славний бойовий шлях сапера

Славний бойовий шлях сапера

Війна залишає глибокі сліди, як на землі, так і в серцях людей. Але земля швидше заліковує свої рани, ніж людська пам`ять. Бо пам`ять  береже все: і гіркоту поразки, і радість перемог, і подвиги живих героїв і загиблих на полі бою…  Ми кажемо «вічна пам`ять», коли маємо на увазі пам`ять людську, ту, що болем та радістю живе в наших серцях. Вона робить нас духовно краще та сильніше. Скільки б не знімали фільмів про війну, не писали книг, віршів та пісень, ніколи не наступить час, коли можна сказати: «Достатньо, уже все сказано…».

Хочу розповісти про свого земляка, який захищав нашу землю наближаючи День Перемоги. Це  – Герой Радянського Союзу Дмитро Пилипович Бог ... Читати далі »

09.11.2013

Концепція «Електронний суд» і кримінальне судочинство

Концепція «Електронний суд» і кримінальне судочинство

Наш час породжує дедалі більше суспільних проблем, для успішного вирішення яких необхідне проведення досліджень на стику різних наук, що взаємодіють та збагачують одна одну. Нині науки вступають у фазу розвитку, коли взаємозв’язки між ними все більше міцніють, відбувається активне взаємопроникнення та взаємодія.

Швидкий розвиток мережевих технологій та телекомунікацій значно розширили можливості використання ІКТ у всіх сферах життєдіяльності, у тому числі й сфери правосуддя. У нашій країні розвиток інформатизації віднесено до загальнонаціональних пріоритетів. У Законі України «Про Основні засади розвит­ку інформаційного суспільства в Україні 2007-2015 року» зазначається, що одним і ... Читати далі »

09.11.2013

День села у Сухолуччі

День села у Сухолуччі

Минулими вихідними в Сухолуччі відбулося  свято – День села. На урочистому концерті лунали пісні і вірші  у виконанні учнів Ясногородської школи. Під керівництвом А.Конечної дошкільнята танцювали «Танок з парасольками». На свято було запрошено  дует «Колектив ВВ» та Альону Ушакову.

У гості на свято приїхали народний депутат України Ярослав Москаленко та голова райдержадміністрації Олександр Приходько, які привітали  жителів села і відзначили іменинників, яким виповнилось 80 років, вручивши грамоти та подарунки.

До села завітав і депутат райради Геннадій Панамарчук, яки ... Читати далі »

09.11.2013

Чи є підстави до нацистських проявів…

Чи є підстави до нацистських проявів…

Є номінація, в котрій Україна посідає стабільне перше місце серед країн далекого і близького зарубіжжя. 

– В чому ж це? – здивується у всьому обізнаний читач.

Звичайно ж, в оцінках власної національної гідності, самосвідомості та амбітності… Щоправда, поряд з представниками інших народів, які також поділяють у згаданому рейтингу неодмінно перші місця… 

У чеснотах тут змагаються всі з однаковим успіхом. Німці, з їхньою недавньою тенденцією спромогтися довести унікальність арійської раси ... Читати далі »

09.11.2013

Не залишайтеся байдужими!

Не залишайтеся байдужими!

Багато віків домашні тварини служать людям як віддані друзі, надійні захисники і помічники. Та у відповідь, на жаль, тварини не завжди отримують належне ставлення до себе – турботу, ласку і тепло. Є люди, які живуть зі своїми улюбленцями і ставляться до них так добре, майже як до членів родини, а є й такі, які, награвшись, як іграшкою, байдуже викидають невинну істоту на вулицю. На жаль, ті, хто викидають за поріг цуценя чи кота, не думають, що прирікають їх на загибель.

Та є таки добрі люди на світі, які присвячують своє життя турботі про таких нещасних, організовуючи притулки для тварин. До них відноситься Олександра Мезінова – власниця притулку «Сіріус», що знаходиться у селі Фе ... Читати далі »

09.11.2013

Вдаримо по часнику!

Вдаримо по часнику!

Щоденне споживання часнику, особливо молодого, нітрохи не гірше, ніж курс медикаментозного лікування, стверджують вчені. 

Про те, що часник – один із найперших помічників при застуді, відомо всім. Науковці виявили ще одну корисну властивість цієї невибагливої рослини. Виявляється, якщо куштувати його щодня в певних дозах, можна нормалізувати свій кров’яний тиск. Щоб зробити такий висновок, медики вивчили дані декількох сотень пацієнтів, які приймали часник у вигляді порошку протягом п‘яти місяців. До кінця випробувального терміну у переважної більшості пацієнтів лікарі зареєстрували значне зниження тиску, при цьому, чим вище тиск був спочатку, тим сильнішим виявився позитивний ефект.

Як вважають лікарі, вся справа в алліцині, що мі ... Читати далі »

09.11.2013

Обережно – гроші

Обережно – гроші

Кожен з нас ще з дитинства знає, що гроші брудні, але ж наскільки? Щоб прояснити це питання, у різних громадських місцях Києва зібрали 11 купюр і направили їх на аналіз до кафедри біотехнології Інституту екологічної безпеки Національного авіаційного університету. У результаті дослідження на гривнях виявили мікроорганізми, що провокують туберкульоз, сибірську виразку, пневмонію і багато грибкових захворювань. «Ми очікували, що гроші виявляться брудними, але не могли уявити, що настільки», – зазначила зав­кафедрою Катерина Гаркава.

Учені вважають, що гроші не надто заразні для людей з хорошим імунітетом. Але інколи можна «підхопити» якесь захворювання через простий дотик до губи післ ... Читати далі »

09.11.2013

Майже як у прем’єр лізі!

Майже як у прем’єр лізі!

Минулих вихідних розпочалися вирішальні матчі за нагороди чемпіонату Вишгородського району з футболу сезону 2013 року.

Вісімка найкращих команд району в матчах «на виліт» розіграє місця з 1 по 8.

Тож у першому чвертьфіналі зустрілися команди «Діназ» с. Лютіж та «Динамо КВПУ» с. Катюжанка. Основний час переможця не виявив, хоча гольових моментів було безліч, як в однієї, так і в другої команди. А в додатковий час ФК «Діназ» переграв своїх суперників з рахунком 3-0. Воно й не дивно, адже весь додатковий час команда «Динамо КВПУ ... Читати далі »

09.11.2013