Головна » Нижчедубечанскьа громада

Колізії довкола дитячого садка

Колізії довкола дитячого садка

У державі, яка будується на демократичних засадах, виховання дитини є справою всього суспільства, що має не тільки визнавати право дитини на щасливе дитинство, а й створювати для цього реальні умови. Дошкільна освіта – наявність розгалуженої мережі дошкільних навчальних закладів, доступних для кожної дитини, у населених пунктах району – є самодостатнім стимулом і державним освітньо-виховним орієнтиром.
 
Проте не всі діти Вишгородського району мають змогу здобувати дошкільну освіту. Мова йде про село Нижча Дубечн ... Читати далі »

Живуть традиції в селі

Живуть традиції в селі

Святковим концертом  відзначили мешканці Нижчої Дубечні разом із сільською радою, педагогічним колективом та учнями загальноосвітньої школи зустріч зі Святим Миколаєм. 
 
Вихованням духовності учнівської молоді почав займатися ще колишній голова сільради Григорій Мусієнко, організовуючи подібні заходи. Святкування дня Святого Миколая напередодні Нового року швидко переросло у традицію. Цього року кошти для свята винайшла сільський голова Валентина Клименко. Інвестором заходу стало підприємство «Ост-Вест-Експрес». 
 

Зустріч через півстоліття

Зустріч через півстоліття

Зустрінемося на шкільному подвір’ї старої школи, вже знесеної, Нижчедубечанської середньої школи – вирішили випускники 11-го класу 1964 року. І зустріч відбулась 5 липня 2014 року. 
 
Із хвилюванням вдивляємось у знайомі і, не зовсім, обличчя. Ось із Новосілок приїхали В.Г. Макаренко, О.М. Островінська. Прийшли дубечанці П.Ф. Терещенко, В.Н. Карпенко, І.М. Клименко, Г.С. Шаль, К. Рудяшко, В.Ф. Іоніна, Н.Г. Дума, М.Д. Онищенко. Зустрілися під тінистим гіллям вікових кленів, свідків наших шкільних років. Були щирі вітання, обійми, поцілунки, жарти. Для колишніх випускників Настоятель храму свято ... Читати далі »

«Екстрим» на Печерських пагорбах

«Екстрим» на Печерських пагорбах

Щороку фестиваль Дружин юних пожежних збирає навколо себе талановиту та прогресивну молодь. 
 
Команда Нижчедубечанської ЗОШ І-ІІІ ступенів, яка представляла Вишгородський район у фіналі обласного етапу ХХ Всеукраїнського фестивалю  Дружин юних пожежних, була запрошена на XV Київський фестиваль КВК юних пожежних імені Л.П.Телятнікова. Він щороку проходить під аркою Дружби народів під гаслом «Як тебе не спалити, Києве мій».  Команда  у складі Ярини Мацур, Олексія Ковтуна, Владислава Суходольського, Аліни Мусієнко, Антона Мимка та Євгенії Волжаніної  поза конкурсом продемонст ... Читати далі »

Сертифікати на землю вручено

Сертифікати на землю вручено

Відбувся виїзний прийом громадян головою райдержадміністрації Олександра Приходька. Цього разу глава району працював у Нижчій Дубечні. 
 
На прийомі були присутні заступник голови РДА Валентина Духота та сільський голова Валентина Клименко. Під час прийому Олександр Приходько вручив мешканцям села сертифікати на право на земельну частку та розглянув особисті звернення громадян.
 
По закінченні прийому голова адміністрації відвідав місцеву загальноосвітню школу, де директор Ольга Прокопенко розповіла про хід навчального процесу та потреби у дообладнанні навчальних класів та методичн ... Читати далі »

Солдат із Нижчої Дубечні

Солдат із Нижчої Дубечні

У наш час живих учасників та свідків боротьби проти нацистських окупантів стає все менше і менше. Вони вже давно пенсіонери, але роки своєї молодості часів війни 80-90-річні дідусі та бабусі пам’ятають навіть у всіх подробицях. І поки серед нас є ці люди, черпати свої знання про Велику Вітчизняну війну треба перш за все зі свідчень очевидців.
 
У Нижчій Дубечні проживає не просто очевидець, а безпосередній учасник бойових дій. Сивенький дідусь зі щирою посмішкою, Федір Дмитрович Мусієнко. Нещодавно він відсвяткував свій дев’яносто перший день народження, але як зараз пам’ятає 22 червня 1941 року. Саме в цей страшний день він залишив власну домівку не знаючи повернеться він до неї чи ні..< ... Читати далі »