Головна » 2016 » Серпень » 25 » Звучить «Полонез Огінського» над Хотянівкою
18:54
Звучить «Полонез Огінського» над Хотянівкою

У Хотянівці відзначили храмове свято на Преображення Господнє. 19 серпня сільчани зібралися біля церкви на святий молебен. Затим, після освячення яблук та інших дарів саду, сільчани за спільною трапезою спілкувалися, святкували.
Наступного дня, у суботу, о 17.00 у Будинку культури з нагоди Дня села відбувся концерт. Земляків привітали Хотянівський сільський голова Володимир Грищенко та депутат Вишгородської районної ради Іван Клюзко.
Концерт підготував колектив ансамблю «Десняночка»: Світлана Грищенко, Марія Федоренко, Любов Позняк, Валентина Кучер, Тетяна Шумейко, Лідія Левченко, Катерина Ворона під орудою художнього керівника Світлани Макаренко. У репертуарі «Десняночки» звучали патріотичні пісні «Келих дружби», «Родина», ліричні «Палала в небі зірка», «Калинонька», про кохання «Не залиш мене любове», акапельно «Ой ти місяцю», жартівливі «А до мене кум прийшов», «Біда та й мене заставила», «Не пий козаче» та інші.
У ансамблі не тільки співають, а й декламують вірші, причому власні. Світлана Грищенко читала землякам свої поезії. «Десняночка» виховує молодше покоління артистів. Молоді вокалісти Євгенія Шумейко, Аліна Ступак і Катерина Буренок виконали пісні «Світ без війни», «Ми – Україна». Хотянівці, окрім пісень, люблять ще й дотепне слово, тому двічі на сцену виходив аматор Михайло Кулик, який веселив публіку гуморесками.
Сюрпризом для глядачів став подарунок від Хотянівського сільського голови Володимира Грищенка. Це були виступи професійних артистів: скрипаля та акордеоніста. Дует музикантів виконав попурі українських мелодій, «Молдаванеску», «Чардаш», «Вальсок» та на замовлення поважного хотянівця  «Полонез Огінського».
Концерт завершувався, а глядачі не хотіли полишати зали. Ансамблю «Десняночка» довелося ще на «біс» і на замовлення співати разом із глядачами, які нагороджували артистів бурхливими оплеками за подароване свято в День Хотянівки.

За матеріалами Вишгородського районного радіо

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 524 | Додав: slovo
comments powered by Disqus