Головна » 2016 » Серпень » 25

Крутиться колесо велозмагань

Крутиться колесо велозмагань

У Вишгородському районі вже вкот­ре проводяться велозмагання різних рівнів. За час перебування на посаді голови Вишгородської райдержадміністрації Олександра Горгана найшвидша в Україні траса (с. Сухолуччя – колишня президентська резиденція «Територія акація»), що використовувалася попереднім президентом лише як дорога до мисливської резиденції, почала оживати – тут тренуються спортсмени і проходять велозмагання найвищих рівнів. Ініціативність та підтримка державної влади в особі Олександра Горгана, плідна співпраця з Федерацією велоспорту України сприяла тому, що на цій трасі вирує активне спортивне життя.
Упродовж літа 2015 року, кожної неділі, тут відбувалося організоване шосейне тренування VR120 в супроводі ДАІ для велосипедистів (спортсменів та аматорі ... Читати далі »

Звучить «Полонез Огінського» над Хотянівкою

Звучить «Полонез Огінського» над Хотянівкою

У Хотянівці відзначили храмове свято на Преображення Господнє. 19 серпня сільчани зібралися біля церкви на святий молебен. Затим, після освячення яблук та інших дарів саду, сільчани за спільною трапезою спілкувалися, святкували.
Наступного дня, у суботу, о 17.00 у Будинку культури з нагоди Дня села відбувся концерт. Земляків привітали Хотянівський сільський голова Володимир Грищенко та депутат Вишгородської районної ради Іван Клюзко.
Концерт підготував колектив ансамблю «Десняночка»: Світлана Грищенко, Марія Федоренко, Любов Позняк, Валентина Кучер, Тетяна Шумейко, Лідія Левченко, Катерина Ворона під орудою художнього керівника Світлани Макаренко. У репертуарі «Десняночки» звучали патріотичні пісні «Келих дружби», «Родина», ліричні ... Читати далі »

У Межигір’ї геній малював святиню

У Межигір’ї геній малював святиню

19 cерпня в день свята Преображення Господнього, або, як його назвали в народі, Спас – храмове свято Києво-Межигірського Спасо-Преображенського монастиря. У цей день за ініціативи медальєра та мецената Дмитра Піркла о 13.00 у Національному музеї Тараса Шевченка у Києві була погашена поштова марка (персоніфікована), присвячена 170-й річниці малюнку Тараса Шевченка, на якому митець зобразив Києво-Межигірський монастир. Окрім марки, Козацька пошта в особі Андрія Пилюха (Львів) підготувала спеціальні конверти та пам’ятний штемпель.
Під час погашення за підтримки Юлії   Шиленко, головного хранителя Національного  музею  Тараса  Шевченка,  експонувався малюнок Кобзаря, якому і були присвячені заходи. У той же день відбулось погашення марки в поштовому ві ... Читати далі »