Головна » 2014 » Квітень » 12 » Знати історію рідного краю
10:52
Знати історію рідного краю
У час змін у нашій країні, коли особ­ливого значення набуває зміст слів «патріотизм» і «Батьківщина», важливою та корисною для нас, учнів і вчителів Ясногородської ЗОШ І-ІІІ ступенів, стала екскурсія « Я – патріот своєї держави».
 
На запрошення Богданівського сільського голови Тетяни Савиченко учні та вчителі Ясногородської ЗОШ І-ІІІ ступенів відвідали меморіальний комплекс у селі Пилява, мальовничому куточку Вишгородського району. 
 
Особливого настрою та урочистості події надало звучання церковних дзвонів, які лунали з дзвіниці, що поряд з меморіальним комплексом. Нас гостинно зустріли сільський голова Тетяна Савиченко та депутат Ігор Зубенко, які розповіли про історію створення комплексу військової техніки. Місцевий житель Володимир Таран розповів про експонати, що знаходяться на території комплексу. З хвилюванням учні школи слухали розповідь старожила села Пилява, Надії Петрівни Савенок, яка на власні очі бачила страхіття війни. Вона закликала всіх берегти мир та спокій нашої землі.
 
Завдяки активній допомозі Олександра та Віктора Таранів військова техніка в меморіальному комплексі поповнюється новими експонатами і забезпечується належний догляд за нею. Діти були вражені різноманітністю експонатів: танків, гармат, зеніток, а також справжньою «катюшею» та бойовою машиною піхоти. Вони з цікавістю і захопленням оглядали військову техніку. За дотриманням порядку під час імпровізованої екскурсії стежив дільничний інспектор Вишгородського РВ Олександр Самійленко. Потім Тетяна Іванівна запросила всіх до столу, де учні та вчителі скуштували солдатської каші, яку приготували на справжній польовій кухні.
 
Директор Ясногородської ЗОШ І-ІІІ ступенів Наталія Устенко подякувала за гостинність Тетяні Савиченко та під оплески присутніх вручила їй подяку за сприяння патріотичному вихованню учнів та допомогу школі.
 
Людмила БОНДАРЕНКО,
вчитель Ясногородської ЗОШ І-ІІІ ступенів
Категорія: Ясногородська громада | Переглядів: 894 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus