Головна » 2017 » Травень » 11 » Жива пам’ять народу, кожної родини
17:45
Жива пам’ять народу, кожної родини

День Перемоги завжди був, є та буде особливим святом. 9 травня вишгородчани, як і мільйони українців, вшанували 72-у річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цього дня ми вшановуємо тих, хто пройшов палаючими стежками найкривавішої війни, хто кував Перемогу в горнилі жорстоких боїв на фронтах, виніс важкі роки окупації та пекло таборів, тих, хто важко працював у тилу та підіймав з руїн і відбудовував Україну. 
Під супровід оркестру «Водограй» сивочолі ветерани та жителі міста взяли участь в урочистій ході від площі перед адмінбудинком до братської могили воїнів, що полягли під час Другої світової війни, аби вклонитися подвигу героїв. Україна у Другій світовій війні зазнала найбільших втрат. Більшість стратегічних операцій проведено саме на території нашої держави. Із заходу на схід та зі сходу на захід фронт двічі пронісся територією України, забравши мільйони людських життів та знищуючи цілі міста і села. Аналізуючи історію, ми розуміємо, що без подвигу ветеранів Другої світової війни не було б сучасної України, ні процвітаючої Європи.
До вишгородської громади звернулися голова райдержадміністрації Вячеслав Савенок, Вишгородський міський голова Олексій Момот, голова районної організації ветеранів війни, праці і Збройних сил Таміла Орел, голова Вишгородської міської організації ветеранів війни, праці і Збройних сил Петро Жуланов. Під час виступу Вячеслав Савенок акцентував увагу на тому, що 72 роки тому наші діди та прадіди зламали хребет нацизму, а сьогодні українські воїни на Сході України стримують одну з найсильніших армій світу – російського агресора. Звертаючись до колишніх воїнів, очільник району зазначив, що ветерани виховали достойне покоління, яке зараз боронить територіальну цілісність нашої держави. «Україна була, є і буде! Слава Україні, вічна слава полеглим воїнам!», – наголосив Вячеслав Савенок. 
Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих воїнів усіх поколінь та поклали квіти до пам’ятника. Як і 72 роки тому, мир може бути встановлений лише спільними зусиллями. Віримо, що наші захисники за підтримки народу та світової спільноти це зроблять.

Інф. «Слова»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 487 | Додав: slovo
comments powered by Disqus