Головна » 2017 » Травень » 11

Жива пам’ять народу, кожної родини

Жива пам’ять народу, кожної родини

День Перемоги завжди був, є та буде особливим святом. 9 травня вишгородчани, як і мільйони українців, вшанували 72-у річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цього дня ми вшановуємо тих, хто пройшов палаючими стежками найкривавішої війни, хто кував Перемогу в горнилі жорстоких боїв на фронтах, виніс важкі роки окупації та пекло таборів, тих, хто важко працював у тилу та підіймав з руїн і відбудовував Україну. 
Під супровід оркестру «Водограй» сивочолі ветерани та жителі міста взяли участь в урочистій ході від площі перед адмінбудинком до братської могили воїнів, що полягли під час Другої світової війни, аби вклонитися подвигу героїв. Україна у Другій світовій війні зазнала найбільших втрат. Більшість стратегічних операцій проведено саме на території нашо ... Читати далі »

Український Єрусалим

Український Єрусалим

Суспільно-політичні події початку правління Петра І справили значний негативний вплив на становище Межигірського монастиря.
На початку ХVII ст. Петро І вже був «вєлікім» (роки його правління 1682-1725 рр). Аби відповідати слову «вєлікій», Петро вирішує історично обгрунтувати древність своєї Московії і поступає як справжній злодій. До того, як він украде назву нашої країни Русь, його держава і в Європі, і в усьому світі звалась країною Моксель, або просто Московією. Проживали в цій країні люди, яких називали московитами. Всі іноземні вчені, мандрівники, філософи, дипломати, які відвідували Московію в XIII-XVII ст, а це Плано Карпіні, Рубрук, Герберштейн, Дженкінс, Павло Халебський – ніколи і ніхто – не називав територію Ростово-Суздальського і Москов ... Читати далі »

Коли закінчиться війна

Коли закінчиться війна

У Демидівській сільській бібліотеці сталася неординарна для нашого села подія –  27 квітня  відбулось урочисте відкриття фотовиставки Дмитра Муравського, військового фотографа, волонтера, льотчика-спортсмена, автора та ініціатора соціального проекту «Коли закінчиться війна». 
Муравський з перших днів війни на Сході України активно працює як фотограф і волонтер по всій лінії зіткнень: Слов’янськ, Краматорськ, Волноваха, Іловайськ, Комінтернове, Красногорівка, Дебальцеве, Донецький аеропорт, Гранітне, Авдіївка, Мар’їнка…
Підтримку у проведенні фотовиставки надала Демидівська сільська рада. На відкриття зібрались жителі Демидова, школярі місцевої школи, гості із навколишніх сіл – Козаровичів, Гаврилівки, Синяка. На запрошенн ... Читати далі »

Незалежні суди та вільні ЗМІ

Незалежні суди та вільні ЗМІ

22 травня 2017 року відбудеться перший ... Читати далі »