Головна » 2013 » Травень » 4 » Збережемо «зеленого друга» для нащадків
10:55
Збережемо «зеленого друга» для нащадків
Лісова пожежа – це лихо для всіх: і для людей, і для пташок та звірів, що мекають у лісі. За світовою статистикою, 90 відсотків пожеж у лісових масивах виникають через необережне поводження людини з вогнем. Найчастіше швидко спалахують хвойні насадження, особливо влітку, коли недбайливі громадяни залишають непогашені вогнища, недопалки, сірники тощо. Лісові пожежі також можуть виникнути від іскри транспортних засобів, що знаходяться в лісі, від блискавок і самозаймання органічних речовин. 

Лісівники ДП «Димерське лісове господарство» до початку пожежонебезпечного періоду проводять ряд заходів, які спрямовані на своєчасне виявлення та попередження лісових пожеж. Створюють мінералізовані смуги та здійснюють догляд за ними, виставляють плакати та стенди на природоохоронну та протипожежну тематику, для відпочинку населення створюють рекреаційні ділянки, а також проводять лекції та бесіди з населенням. 

З настанням пожежонебезпечного періоду лісовою охороною ДП «Димерське лісове господарство» постійно ведеться спостереження за лісовими масивами з метою недопущення в насадженнях лісових пожеж та виявлення і притягнення до відповідальності порушників правил пожежної безпеки. 

Болісно усвідомлювати, що вогонь забирає чиєсь життя, розкиданий непотріб створює суцільне сміттєзвалище, та ще болючіше стає, коли бачиш байдуже ставлення людини до цього ганебного явища. 

Лісівниками нашого підприємства все робиться для того, щоб покращити естетичний вигляд насаджень та попередити пожежі. 

Але, незважаючи на всю проведену роботу, лісівники ДП «Димерське лісове господарство» звертаються до Вас, шановні вишгородці та гості нашого району, з проханням суворо дотримуватись протипожежних правил, правил поведінки в лісі та пам’ятати, що кожен, кидаючи палаючого сірника, має усвідомлювати свою відповідальність за стан навколишнього природного середовища. Спалюючи суху траву і сміття, ми вже завдаємо шкоди довкіллю, а якщо вогонь, підкравшись до насаджень, знищує лісові масиви – це стає великою бідою. Ліси вирощуються десятиліттями дбайливими руками лісівників і живуть століття, а то й тисячоліття. Вони виконують ґрунтозахисну, водо-, повітроохоронну, кліматорегулюючу та санітарно-гігієнічну функцію. Тож користуючись багатством лісів, ми повинні завжди пам’ятати, що ліси необхідно не лише зберігати, а й примножувати та передавати наступним поколінням. 

Перш, ніж запалити в лісі вогонь, кинути недопалок, кожен із нас повинен усвідомлювати, що це може звести нанівець нелегку працю лісівників кількох поколінь. 

Василь ГЛУЩЕНКО, 
директор ДП «Димерське лісове господарство»
Переглядів: 666 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus