Головна » 2015 » Березень » 21 » Запорука миру – сильні Збройні сили
10:56
Запорука миру – сильні Збройні сили
На базі навчального центру Національної гвардії України у Нових Петрівцях відбулося випробування броньованих автомобілів та мобільних командних центрів. Серед представленої вітчизняним виробником техніки: бронеавтомобіль «Козак», «Шрек-АРС», мобільний центр морально-психологічного забезпечення, похідний автомобільний клуб-друкарня, кухня, банно-пральний комплекс тощо. 
 
Участь у заході взяли секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, т.в.о. командуючого Національної гвардії України Микола Балан.
 
Міністр внутрішніх справ України заявив, що Національна гвардія сьогодні значно оснащена та робить кроки вперед. Працівники віт­чизняного підприємства, три місяці разом з іншими спеціалістами працювали над усуненням недоліків, над тим, щоб зробити ці автомобілі більш досконалими. 14 березня техніку, що відповідає реальним бойовим умовам, передано Нацгвардії, і невдовзі вона відправиться на схід України в зону АТО.  
 
Водночас секретар РНБО Олександр Турчинов зазначив, що запорука миру – сильні Збройні сили та сильна Національна гвардія. 
 
– Для цього необхідно забезпечити нову якість Збройних сил України та Нацгвардії. Йдеться про новітні зразки техніки, що зараз поставляються нашим військовим. Тут представлені нові зразки БТРів, які використовують сучасну технологію виробниц­тва і підготовки їх до бою. Це БТРи «Козак», «Шрек», що надійшли до Національної гвардії України. Аналогічні зразки будуть використовуватись Збройними силами, – сказав Олександр Турчинов. Він також наголосив, що 13 березня 2014 року був підписаний Закон про створення Національної гвардії України, яка гідно себе зарекомендувала, захищаючи Україну.
 
Усі представлені автомобілі відповідають сучасним зразкам військової техніки у світі, але коштують у кілька разів дешевше. 
 
Інф. «Слова»
Фото сайт МВС України
Категорія: Новопетрівська громада | Переглядів: 1037 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus