Головна » 2013 » Жовтень » 10 » За податковим боргом – до місцевих виконкомів
20:04
За податковим боргом – до місцевих виконкомів
Комісія на чолі з головою Вишгородської РДА Олександром Приходько, за участю прокурора Вишгородського району Павла Чуніхіна, голови суду Володимира Підкурганного, заступника начальника СБУ Сергій Шостак, начальника Вишгородської ОДПІ Володимира Тищенка, начальника управління фінансів Вишгородської райдержадміністрації Тетяни Єреми, голови Фонду комунального майна Вишгородського району Лідії Кордон розглянула питання погашення податкового боргу до місцевого бюджету району. 

За оперативними даними ОДПІ, загальний податковий борг до місцевих бюджетів всіх рівнів на 1 жовтня становить 7210,0 тис. грн. Зростання боргу з початку року викликане несплатою донарахованих сум по результатах контрольно-перевірочної роботи та несплатою самостійно задекларованих податкових зобов’язань по податку на доходи фізичних осіб та платі за землю. 

Вишгородською об’єднаною Державною податковою інспекцією постійно проводиться робота щодо стягнення податкового боргу в судовому порядку. У 2013 році до суду подано 27 позовних заяв на стягнення податкового боргу до місцевого бюджету на суму 820,2 тис. грн. У звітному періоді 2013 року надійшло до місцевого бюджету за рахунок проведених заходів 2270,7 тис. грн. 

Згідно із законодавством, до відання виконавчих органів місцевих рад належить здійснення контролю за дотриманням зобов’язань щодо платежів до місцевого бюджету на підприємствах і в організаціях незалежно від форм власності. 

Комісією вирішено протягом четвертого кварталу провести виїзні робочі наради на території місцевих рад району, які не забезпечують виконання дохідної частини місцевих бюджетів, мають значні податкові борги, з невідомих причин відтягують переоформлення договорів оренди в зв’язку із затвердженням нової нормативної грошової оцінки землі та встановили ставку орендної плати для земельних ділянок (крім земель сільськогосподарського призначення) нижчу трикратного розміру земельного податку. 

Інф. «Слово»
Переглядів: 378 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus