Головна » 2014 » Вересень » 27 » Вшанували пам’ять народних месників
10:45
Вшанували пам’ять народних месників
Представники громадських та ветеранських організацій Вишгородського району відзначили знаменний день покладанням квітів та імпровізованим мітингом біля пам’ятного знаку, розташованого на території Чернинського лісництва на межі з Чернігівською областю.
 
Голова ради ветеранів Вишгородського району, почесний громадянин Вишгородського району, кавалер орденів Богдана Хмельницького та Великої Вітчизняної війни, полковник у відставці Петро Головко наголосив на значному внеску партизанів Вишгородщини у перемогу у другій Світовій війні та подякував у сприянні, організації та проведенні цього заходу депутату обласної ради Олександру Приходьку та народному депутату Верхов­ної Ради Ярославу Москаленку. 
 
Від імені громадськості Вишгородщини квіти до підніжжя пам’ятного знаку поклала завідуюча відділом охорони пам’яток Вишгородського державного історико-культурного заповідника та відповідальний секретар Вишгородської районної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури Алла Плотнікова, представники інших громадських організацій, гості. На заході була присутня і Олена Бреяк, завідуюча відділом краєзнавства Київського обласного центру з охорони пам’яток та наукових досліджень
 
Занепокоєння представників громадських організацій та гостей викликав стан самого монументального знаку.
 
– Як свідчить напис, – каже один з гостей Олександр Коваленко, – на цьому місці базувався партизанський загін «Перемога» під командуванням Степана Науменка. Сьогоднішній стан меморіального місця вимагає кращого ставлення з боку працівників Вищедубечанського лісгоспу, які свого часу обіцяли слідкувати за благоустроєм цієї території. 
 
Юрій ГОРОВИЙ, «Слова»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 403 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus