Головна » 2015 » Червень » 13 » Вогнеборці вкотре виявили мужність
10:59
Вогнеборці вкотре виявили мужність
На початку тижня новина про пожежу на нафтобазі ТОВ «БРСМ-Нафта» у Васильківському районі сколихнула не лише Київщину, а й усю Україну.  Загорівся резервуар з паливом об’ємом 900 кубометрів, стався вибух, вогонь поширився на поруч розташовані резервуари з бензином.
 
На жаль, жертвами вогняного лиха стали четверо людей, троє з яких рятувальники. Багато постраждалих було направлено до опікового центру. На момент пожежі медики мали потребу у захисних респіраторах, лікарні просили медпрепарати та перев’язочні матеріали, виник­ла гостра необхідність у донорах крові. Вишгородські волонтери одними з перших відгукнулися на прохання васильківців, що поширювалися у соцмережах. Так БФ «З відкритим серцем у майбутнє», буквально за кілька годин зібравши частину необхідних лікарських засобів, передав їх до лікарні у Василькові. Голова районного Товариства Червоного Хреста Ірина Правдива, заручившись підтримкою районної влади, організувала групу людей, які виявили бажання здати кров для постраждалих. Серед них голова РДА Олександр Горган, депутат районної ради Олег Опімах, представники районного відділу міліції, районної ДАІ, державної служби охорони, військкомату, волонтери, постійні донори, небайдужі мешканці Вишгорода. Участь у здачі крові для постраждалих взяли також В’ячеслав Савенок, Анастасія Довбич, Тарас Кадук, Артем Клименко,  Євген Ковбаса,  Олексій Коваль, Ярослав Пархоменко, Максим Проява, Богдан Руденок, Тетяна Солтик, Павло Стоженко, Андрій Цесак, Ігор Шкільний, Анд­рій Шуба, Вадим Шупрудько.
 
Наразі правоохоронці розглядають три версії причин, що призвели до пожежі і вибуху: це грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, технічна складова та навмисний підпал. Існує припущення, що пожежа могла виникнути при перекачуванні нафтопродуктів з однієї ємності в іншу. Керівництво ТОВ «БРСМ-Нафта» наполягає на версії теракту, обґрунтовуючи це тим, що коли раніше на її АЗС траплялися вибухи, знаходили вибухові пристрої. А експерти галузі висловили думку, що причиною могло бути недотримання правил техніки безпеки під час нелегального виробництва пального. Чи будуть встановлені причини пожежі і покарані винуватці? Адже техногенна катастрофа завдала непоправної шкоди не лише навколишньому середовищу і здоров’ю мешканців навколишніх населених пунктів, а й забрала життя людей. І важко уявити, що нас могло чекати і які масштаби трагедії були б, якби не рятувальники-вогнеборці, які захистили ліс, поряд розташовану (приблизно за 50 метрів) військову частину, сусідню базу нафтопродуктів компанії «КЛО» та на цій же «БРСМ-Нафті» решту резервуарів з пальним. 
 
Дякуємо рятувальникам за відвагу, співчуваємо родинам загиб­лих.
 
Інф. «Слова»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 897 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus