Головна » 2013 » Листопад » 17 » Влада і громадськість
22:08
Влада і громадськість
Обухові відбулося засідання правління громадської ради при Київській облдержадміністрації та Обухівської міської і районної громадських рад. Поряд з питаннями діяльності обласної ради, учасники засідання розглянули питання співпраці з органами влади. 

Звертаючись до учасників заходу, заступник голови облдержадміністрації Тетяна Подашевська наголосила на поліпшенні взаємовідносин обласної влади з інститутами громадянського суспільства. 

- Влада і громадські організації Київщини співпрацюють як рівноправні партнери у вирішенні питань місцевого значення і використовують всі можливості для покращення стану справ, - сказала заступник губернатора. 

Водночас вона зазначила, що на Київщині виконується Програма сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки та План заходів щодо реалізації у 2013 році Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Київській області. Найактивніших керівників громадських організацій введено до складу колегій ОДА, РДА та міськвиконкомів. Загалом шість лідерів громадських організацій є членами колегії облдержадміністрації. 

За словами голови Київської обласної організації Союзу юристів України Миколи Матьори, починаючи з 2010 року, введено в практику роботи особистий звіт голови КОДА Анатолія Присяжнюка перед громадською радою про результати щорічної діяльності влади з виконання бюджету та програми соціально-економічного і культурного розвитку області. 

Вперше за останні десять років вирішені основні питання місцевих ветеранських громадських організацій. Місцеві організації забезпечені оргтехнікою та необхідними фінансовими ресурсами. 

Через обласну програму «Турбота», за сприяння депутатів обласної ради від Партії регіонів, на діяльність громадських організацій соціального спрямування виділено понад мільйон гривень. За рахунок позабюджетних коштів надано допомогу обласному фонду милосердя та здоров’я, обласній організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», громадській організації «Пожежні Чорнобиля» та іншим. 

Представники громадських організацій беруть участь у засіданнях Центру законодавчих ініціатив, громадської гуманітарної ради, консультативної ради з питань соціального захисту окремих категорій громадян Київщини, обласної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій та інших. 

- Позитивним імпульсом у сфері становлення і розвитку громадянського суспільства стала підтримка Президентом України Віктором Януковичем пропозицій громадських організацій щодо вироблення системного документа. Глава держави минулого року своїм указом затвердив Стратегію державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні та кожного року затверджується План заходів щодо реалізації Стратегії, - сказала Тетяна Подашевська. 

Окрім того, вона звернула увагу керівників структурних підрозділів ОДА та райдержадміністрацій на необхідність вдосконалення роботи щодо проведення консультацій з громадськістю, залучення представників громадських організацій до вироблення управлінських рішень та обговорення проектів документів у відповідних галузях діяльності.
Переглядів: 424 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus