Головна » 2014 » Липень » 5 » Візки – від церковного фонду
10:53
Візки – від церковного фонду
Днями три інвалідні візки, що надійшли від Української всецерковної благодійної організації «Карітас-Київ», передано стаціонарному відділенню Вишгородського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та мешканці Димера Катерині Михайлівні Батесі.
 
Ця акція – результат співпраці районної влади з релігійними організаціями, зокрема, з громадою Української греко-католицької церви. Очоливши парафію Собору Вишгородської Богородиці Української греко-католицької церви у Вишгороді, отець Тарас звернувся до заступника голови райдержадміністрації Валентини Духоти і передав пропозицію Української всецерковної благодійної організації щодо забезпечення інвалідними візками. Разом з директором Вишгородського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Наталією Рудько визначили коло осіб, які потребували візків і не були спроможні придбати їх за власний кошт. «Клопотань було більше десятка, – розповідає отець Тарас. – Зараз змогли надати лише три візки. Але сподіваємось, що зможемо з часом задовольнити всі ці клопотання. Принагідно хотів би відзначити і те, що наша районна влада ніколи не відмежовується від вирішення соціальних проблем. І нинішня акція – яскраве підтверд­ження цим словам».
 
Передали інвалідні візки стаціонарному відділенню та Катерині Михайлівні настоятель храму отець Тарас, виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Вячеслав Савенок, заступник голови райдержадміністрації Валентина Духота та директор територіального центру Наталія Рудько.
 
Завідуюча стаціонарного відділення Людмила Ісаюк, приймаючи подарунок, зауважила: «У стаціонарному відділенні кілька підопічних-інвалідів, які користуються інвалідними візками, і вони, зрозуміло, від постійного використання швидко зношуються. Тож дякуємо за такий доречний для нас подарунок».
 
Вячеслав Савенок та Валентина Духота, користуючись нагодою, поцікавилися умовами проживання та харчування підопічних стаціонарного відділення, вивчили проблеми закладу, які озвучили Наталія Рудько та Людмила Ісаюк, і пообіцяли вже найближчим часом допомогти облаштувати у приміщенні стаціонарного відділення пандуси для більш комфортного спуску з приміщення інвалідів-візочників.
 
Отець Тарас також поспілкувався з одинокими літніми людьми, котрі проживають у стаціонарному відділенні, адже крім комфорту та побутових умов, їм потрібна ще душевна рівновага, яку могли б забезпечити рідні та близькі, але зараз – надія тільки на працівників відділення та тих, хто приїздить до відділення з благодійними намірами, у тому числі і представники церкви.
 
У домі Катерини Михайлівни Батехи, інваліда першої групи, гості були здивовані затишком, якоюсь навіть святковістю. А справа в тому, що господиня дому, використовуючи підсобні матеріали, виготовляє чудові картини – ними прикрашені всі стіни в кімнаті. Вона, через свою інвалідність, майже не виходить з дому. «Візок, який був у мене, – розповідає Катерина Михайлівна, – дуже незручний. Тепер, дякуючи вашому подарунку, зможу й на вулицю вибиратись частіше». Катерина Михайлівна, у свою чергу, також зробила гостям подарунок – вручила свої чудові картини.
 
…І районна влада, і релігійні організації налаштовані на співпрацю і, зокрема, у вирішенні соціальних питань, проблем одиноких людей похилого віку. Сподіваємось, що такі спільні заходи буде змога проводити частіше і ми зможемо оточити увагою більше людей, котрі потребують сторонньої допомоги.
 
Наталія КУЗЬМЕНКО, 
працівник територіального центру
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Переглядів: 334 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus