Головна » 2014 » Липень » 19 » Вишгородчани підтримали Схід
10:23
Вишгородчани підтримали Схід
За розпорядженням виконуючого обов’язки голови  райдержадміністрації Вячеслава Савенка була створена робоча група зі збору гуманітарної допомоги з відповідальними за організацію збору гуманітарної допомоги  – директором територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних  послуг)  Наталією Рудько та заступником начальника управління агропромислового розвитку  Василем Хом’ячуком.
 
Збір проходив надзвичайно активно, відгукнулось 19 сільських рад, чимало підприємців, сільські та релігійні громади, фермерські господарства та сільгосппідприємства, благодійні організації. Люди несли і куплене в магазинах, і вирощене у власному господарстві. «У нашому селі основне населення – літні люди, – розповідає Глібівський сільський голова Микола Ворон, –  і не можна було без хвилювання дивитись, як вони поспішали до магазину і на свої невеличкі пенсії купували крупи, мило, цукор, шкарпетки, консерви, чай, цигарки, як мішками несли вирощене у власних господарствах.  Перепитували по кілька разів – може ще щось треба?»
 
Чимало продуктів, миючих засобів, овочів зібрала і громада села Катюжанки. «Наші люди  вже давно говорили про те, що треба хоч якось підтримати східні регіони, – розповідає Катюжанський сільський голова Лідія Заводська. – І коли  в райдержадміністрації оголосили про збір гуманітарної допомоги, відразу до сільської ради  стали  підходити  та телефонувати люди  із запитанням: «Що саме потрібно та куди доставити?» Дякую землякам за їх небайдужість, за їх співпереживання і прагнення допомогти іншим».
 
Утім мешканці району прагнуть підтримати наших військових та  постраждалих від терористів не тільки гуманітарною допомогою, а й морально. Коли працівники  територіального центру та управління агропромислового розвитку комплектували вантаж, то у кількох  пакунках наштовхнулися на супровідні листи. «Дорогий солдате, –  прочитали в одному із них, що був у пакеті з цигарками, –  знаємо, що ти відірваний зараз від дому, зі зброєю в руках захищаєш нашу Україну від ворогів. Дякуємо тобі за твою мужність, сподіваємось на твою незламність.  Знай, що ми на далекій Вишгородщині переживаємо за тебе, разом з твоїми  рідними  молимось за тебе і за всю нашу Україну».  А в іншому листі прочитали  такі слова-звернення до мешканців звільнених Краматорська і Слов’янська: «Хочемо підтримати вас у важку хвилину. Ми далеко від вас, але ми поряд у всіх ваших турботах і не залишимо без допомоги». 
 
Усі, хто долучився до акції збору гуманітарної допомоги, намагалися якнайбільше розширити асортимент привезеного. «Підприємці Козаровичів, – розповідає сільський голова Володимир Овсієнко, – потурбувались про те, щоб у нашому вантажі було все: олія, цукерки, печиво, крупи, миючі засоби, консерви… Хоча б таким чином підтримаємо тих, хто опинився в епіцентрі війни». 
 
ТОВ «Інтелекс» аптека №25, ТОВ «Інтелекс» аптека №11 та КП ВЦРА-23 зібрали необхідні для ситуацій у військо-польових умовах аптечки.
 
Перелік зібраного мешканцями району складає більше сорока позицій: крупи, макаронні вироби, цукерки, печиво, цигарки, консерви, миючі засоби, одяг, інструменти, дитячі візки  та багато іншого. А щоб підтримати патріотичний  дух та душевну рівновагу наших співгромадян у східних областях, вишгородчани долучили  до гуманітарного вантажу ще й українські прапори та ікони. Суть цього подарунка найяскравіше відображена в одному з листів від вишгородчан:  «Хай Береже вас Бог, хай Україна наша здолає усіх ворогів і стане єдиною і сильною!»
 
Усього мешканці Вишгородщини  зібрали більше п’яти тонн продуктів харчування та більше тисячі одиниць одягу. Гуманітарний вантаж 11 липня відправлено до Борисполя, а звідти – у гарячі точки України. Як зазначив виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Вячеслав Савенок, ця акція об’єднала всіх мешканців району, підтвердила, що українці вміють співпереживати і допомагати: «У нашому районі ми змогли внести посильний вклад у вирішення проб­лем постраждалих від воєнних дій територій, полегшити життя людям з цих територій. Знаєте, у всьому відчувалось, як мешканці Вишгородщини переживають за тих, хто потрапив у смугу війни, як хочуть підтримати наших солдатів, які захищають Україну в «гарячих» точках.  Дякую всім, хто долучився до цієї благородної місії!»
 
Олександр КОНОНЕНКО
Фото Марини ДОНЧЕНКО
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 398 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus