Головна » 2013 » Листопад » 28 » Виклики сьогодення: Євроінтеграція?..
13:53
Виклики сьогодення: Євроінтеграція?..
27 листопада у м. Вишгороді відбулась рада громадського активу району. 

Участь у заході взяли голова Вишгородської райдержадміністрації О.Приходько, голова районної ради О.Носаль, голови виконавчих комітетів місцевих рад району, директори навчальних закладів, керівники правоохоронних органів, підприємств, установ та організацій району, громадськість, ЗМІ. 

Під час зустрічі обговорено євроінтеграційний напрям розвитку України та зроблено акцент на ухваленні керівництвом держави рішення з цього питання. 

— Стратегічний курс Президента України Віктора Федоровича Януковича залишається незмінним – це забезпечення європейських стандартів життя для кожного українця! Урядом ведеться планомірна робота з модернізації економіки і впровадження реформ, направлених на підвищення соціальних стандартів життя українців. Реформи, які ми здійснюємо, соціальні ініціативи Президента, які реалізуємо як в державі, так і на рівні нашого району – це підтвердження того, що ми йдемо європейським шляхом, — зазначив під час свого виступу голова райдержадміністрації О.Приходько. 

— Рішення Уряду взяти паузу не є політичним, воно було прийнято в результаті реалістичної оцінки тих економічних проблем, які виникають з моменту підписання Угоди за відсутності пропозицій від ЄС щодо компенсації втрат. Ключові пункти для українців в Угоді про те, коли Україна може розраховувати на членство в ЄС і безвізовий режим, чітко досі так і не окреслені. Мова йде про підписання попередньої угоди про наміри і асоційоване членство України в ЄС, а не про вступ до Євросоюзу, — наголосив керівник району. 

Позицію влади підтримали у своїх виступах і голова Новопетрівської сільської ради Р.Старенький та директор КП «Вишгородтепломережа» Ю.Колупайло, які зазначили, що ми не вправі допусти погіршення соціально-економічної ситуації в країни, умов життя громадян нашої держави. Угоду можна підписувати тільки тоді, коли будуть максимально враховані інтереси українського народу. 

За результатами зустрічі ухвалено резолюцію про те, що підписувати угоду про асоціацію потрібно і необхідно, але тільки в умовах, які убезпечать вітчизняну економіку від катастрофічних втрат, а людей – від обвального зниження рівня життя!
Переглядів: 428 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus