Головна » 2014 » Січень » 11 » Відкрито реконструйовану «Купаву»
11:32
Відкрито реконструйовану «Купаву»
Прем’єр-міністр України Микола Азаров, голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк та міністр молоді та спорту України Равіль Сафіулін  взяли участь в урочистому відкритті оновленої та модернізованої бази олімпійської та параолімпійської підготовки – плавального басейну «Купава».

– Надзвичайно приємно, що, незважаючи на досить непрості економічні умови, ми в країні вводимо в експлуатацію такі соціально важливі об’єкти. Вони потрібні не тільки олімпійцям, а й для всебічного розвитку дітей та молоді, – наголосив Микола Азаров.

Загалом плавальний басейн «Купава» є однією з головних спортивно-оздоровчих баз збірних команд України, призначених для проведення змагань із синхронного плавання, тріатлону, стрибків у воду та водного поло.

– Плавальний басейн «Купава» є комунальним закладом і буде утримуватися за рахунок місцевого бюджету, – наголосив Анатолій Присяжнюк. –  Це знакова подія не лише для жителів міста та області, а  й значний крок у розбудові нашої держави, адже щомісяця понад 5000 дітей зможуть відвідати плавальний комплекс. На цьому об’єкті буде здійснюватися підготовка спортсменів високого класу для збірних команд Київської області та України.  

Спортивно-тренувальний  басейн «Купава» не працював більше семи років. Роботи з реконструкції басейну було розпочато в 2007 році, але призупинено в 2009-му у зв’язку з відсутністю фінансування.  На той час будівельна готовність об’єкта становила майже  16 відсотків. І лише у 2011 році було відновлено реконструкцію. Упродовж трьох років  коштом державного та місцевого бюджетів вдалося провести капітальний ремонт. Витрачені кошти на оновлення об’єкту складають 42 млн. грн. (35 млн. грн. з державного бюджету та 7 млн. грн. з місцевого).

На базі олімпійської та пара­олімпійської підготовки було здійснено повну заміну старого обладнання плавального комплексу, реконструйовано гідроізоляцію ванн басейнів, а також виконаний капітальний ремонт спортивних та тренажерних залів, роздягалень та адміністративних приміщень. Встановлено сучасну систему вентиляції та очищення води, адже саме відсутність вентиляційної системи була причиною руйнації. Оновлений басейн має 8 доріжок довжиною 50 м.

– Ми й надалі будемо втілювати в життя нові соціальні ініціативи Президента України, адже саме вони спрямовані на розвиток та розбудову регіону, – зауважив очільник області.   

Під час повної реконструкції плавальний басейн «Купава» було обладнано сучасними системами-підйомниками для людей з обмеженими можливостями,  також база олімпійської та параолімпійської підготовки включає в себе сучасний гуртожиток, де усі діти, які будуть брати участь у різноманітних змаганнях зможуть зупинятися.

– Сімдесят відсотків часу роботи плавального басейну буде віддано для дітей, людей із обмеженими можливостями, ветеранів та інших соціально-незахищених верств населення, – наголосив голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк. – Допомога людям та їх всебічний розвиток – є найголовнішим пріоритетом обласної влади і цьому питанню приділяється особлива увага.

Очільник Київщини повідомив, що сьогодні в області діє програма «Київщина без окраїн», яка зорієнтована на розвиток не лише пристоличних територій, а й найвіддаленіших куточків регіону. Відкриття спортивних комплексів на Київщині дасть змогу усім дітям та їх батькам займатися спортом.

– У цьому місяці також буде відкрито льодовий стадіон у Богуславі, що на Київщині.  На базі якого буде створено обласну дитячо-юнацьку спортивну школу, де навчання дітей буде проходити безкоштовно, – нагадав Анатолій Присяжнюк. – Основні зусилля нашої роботи – це залучення широких верств населення до масового спорту, популяризації здорового способу життя.  

У цьому році, в проекті держбюджету Кабінет Міністрів передбачив кошти на реконструкцію олімпійського навчально-спортивного центру «Конча-Заспа» та будівництво нових спортивних баз.
Переглядів: 441 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus