Головна » 2015 » Червень » 13 » «Веселі старти» під вітрилами
10:35
«Веселі старти» під вітрилами
22 травня з ініціативи директора комунального підприємства Вишгородської районної ради «Навчально-спортивна база» Вікторії Кулакової за сприяння голови Вишгородської РДА Олександра Горгана, голови районної ради Ірини Побідаш та підтримки відділів освіти, молоді та спорту на території НСБ були проведені «Веселі старти» серед збірних команд шостих класів вишгородських шкіл.
 
Змагання розпочалися з вітального слова голови районної ради Ірини Побідаш.
 
Діти наполегливо і завзято боролися за перемогу в шістьох цікавих естафетах. Після змагань (поки суддівська бригада визначала чемпіона) дітям були показані майстер-класи.
 
На веслувальному тренажері (який узимку купили спонсори) його показував сам президент федерації академічного веслування України Володимир Власенко. А на воді свою майстерність у веслуванні демонстрували спортсмени Вишгородської районної ДЮСШ з водних видів спорту.
 
Це було так цікаво, що Микола Самсон (вчитель фізичного виховання Вишгородської ЗОШ I-III ступенів №1) не втримався і сам сів у парну двійку. Його напарницею була Євгенія Ускова, кандидат у майстри спорту України з академічного веслування (у минулому), а нині – вчитель фізичного виховання ВРТ «Інтелект».
 
Команди, які посіли II і III місця (збірна Вишгородської спеціалізованої школи «Сузір’я» та збірна ВРТ «Інтелект» відповідно) від спонсорів змагань ТОВ «Olimpik Citi» отримали грамоти та комплект м’ячів – баскетбольний і футбольний.
 
А чемпіонам – учням Вишгородської ЗОШ I-III ступенів №1 Володимир Власенко вручив почесний кубок, грамоту. І ще більшої радості від здобутої перемоги дітям додав депутат Вишгородської районної ради Олег Опімах, подарувавши дві години задоволення і веселощів у аквапарку кожному учаснику команди (а це 12 діток).
 
Організатори та спонсори змагань сподіваються, що такі старти стануть традиційними і ще більше дітей залучаться до активних занять веслувальним спортом.
 
А спорт – це здоров’я, краса, адреналін і радість від здобутих перемог.
 
Про це уже добре знають вихованці ВР ДЮСШ з водних видів спорту, які на змаганнях  «Кубок мера», що відбулися у Києві на Трухановому острові 30 травня, здобули бронзу у перегонах у вісімці зі стерновим. Це складний клас човнів, адже вісім спортсменів повинні працювати як один, чітко виконувати все, що вимагає загребний. Максиму Громадському (а саме він «вів» команду цього разу) вдалося вивести свій екіпаж на п’єдестал і отримати заслужені нагороди.
 
На менш цікавими є заняття і вітрильним спортом. І це демонструється на змаганнях. Одне з них – вітрильницька спортивна регата «Skyline Trophy 2015» – відбулося з 29 травня по 1 червня на Київському водосховищі. Близько 100 учасників зі всієї України змагалися між собою, а ще – хвилями, вітром та дощем.
 
Серед них були і вихованці нашої ДЮСШ. Зі сріблом у класі «Кадет» завершили перегони Вероніка Пущинська, Марія Пономаренко. Срібний призер у класі «Оптиміст» – Дмитро Хваль. Чемпіоном змагань у класі «Laser-R» стала Анастасія Немерченко.
 
Ганна БОРТНІК,
директор ВР ДЮСШ
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 842 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus