Головна » 2013 » Серпень » 31 » Вагомі здобутки
10:28
Вагомі здобутки
Діяльність обласної влади спрямована на виконання Національного плану дій на 2013 рік, реалізацію нових соціальних ініціатив та програми Президента України Віктора Януковича «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», мета якої – добробут кожної родини та турбота про кожну людину, реалізацію завдань Президента України щодо модернізації освіти. 

Здійснення запланованого допоможе набути молодим людям впевненості у завт рашньому дні, відчути населенню країни державну опіку над родинами, турботу про дітей від народження, покращення медичного обслуговування, впровадити здоровий спосіб життя. 

На виконання стратегічних державних документів відновлюються та будуються дошкільні, загальноосвітні навчальні заклади, стадіони та спортивні майданчики, створюються додаткові місця для дітей дошкільного віку, розширюється мережа гуртків позашкільних закладів освіти. Проводиться робота щодо влаштування сиріт в нові сім’ї, створюються умови для навчання дітей з особливими освітніми потребами в загальноосвітніх школах. 

На державному рівні прийнято низку важливих документів у галузі освіти, зокрема схвалено Національну стратегію розвитку освіти в Україні до 2021 року. 

Цей навчальний рік особливий тим, що учні перших, других та п’ятих класів будуть навчатися за програмами відповідно до нових Державних стандартів початкової, базової і повної загальної середньої освіти. 

У Київській області функціонуватимуть 747 загальноосвітніх навчальних закладів, в яких буде навчатися 167,7 тисяч учнів. У цьому році планується здійснити набір 19,3 тис. учнів до першого класу та 9,1 тис. до десятого класу. 

Показник охоплення дітей дошкільною освітою за останні три роки збільшено з 60% до 83%, а дітей старшого дошкільного віку (з 5-ти років), з урахуванням усіх форм дошкільної освіти – з 82% до 100%. Це стало можливим завдяки відновленню та відкриттю дошкільних навчальних закладів. 

У 2012 році створено 916 нових місць у дошкільних навчальних закладах, зокрема, за рахунок вивільнення приміщень відкрито 45 груп дитячих садках та 41 групу короткотривалого перебування на базі шкіл. У селах, де немає дошкільних навчальних закладів, створені групи інтенсивної підготовки до школи. На сьогодні вже створено 1732 місця. До кінця 2013 року планується створити ще 1570 нових місць для наших дошкільнят. 

Протягом 2003-2012 років у 25 районів області було поставлено 209 автобусів, з них за рахунок коштів державного бюджету 91, обласного – 40, районного – 34, спонсорів – 42, Світового банку в межах проекту «Рівний доступ до якісної освіти в Україні» – 2. 

У 2012 році поставлено 45 автобусів: два за рахунок спонсорських коштів, 9 – з позабюджетних надходжень та 34 – за кошти державного бюджету. 

З метою реалізації соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» на Київщині розгорнута широкомасштабна кампанія літнього оздоровлення та відпочинку дітей. Забезпечено функціонування 491 табору з денним перебуванням на базі навчальних закладів (пришкільних). Відпочинком було охоплено 34795 дітей. У 2012 році працював 451 табір з чисельністю учнів – 20263. У порівнянні з 2012 роком кількість таборів зросла на 40, кількість дітей в них збільшилась на 14,5 тис. 

Діти навчальних закладів Київщини мали змогу відпочивати за кордоном, зокрема, на острові Крит у Греції відпочивало 211 обдарованих і талановитих дітей, серед яких переможці обласного та заключного етапів всеукраїнських учнівських олімпіад, всеукраїнського конкурсу-захисту робіт учнів-членів Малої академії наук України, інтелектуальних, творчих конкурсів, спортивних змагань. 

Оздоровча кампанія не завершена. Найближчим часом ще 110 обдарованих дітей буде відправлено відпочивати на Крит. 

Як бачимо, темпи, які демонструє Київська область на чолі з головою облдержадміністрації Анатолієм Присяжнюком по втіленню в життя «Нових соціальних ініціатив «Діти – майбутнє України» проголошених Президентом України Віктором Януковичем, є досить вагомими. Тому я бажаю всім нам не зупинятися на досягнутому, а рухатися вперед. Вітаю усіх вас з початком нового навчального року. Бажаю вам здоров’я, добра та нових трудових звершень! 

Віктор ГРЕБЦОВ, 
начальник управління 
з питань власності КОДА
Переглядів: 554 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus