Головна » 2014 » Серпень » 30 » Український Прометей на гаврилівській землі
10:54
Український Прометей на гаврилівській землі
Гаврилівська громада зустрічала День Незалежності України урочистою церемонією відкриття пам’ятного бюсту Тараса Шевченка. Усі знали і готувалися до цього дня. І тільки понад селом полинули пісні на вірші Великого Кобзаря, то до скверу, де встановлено бюст українського генія, почали сходилися люди в українських вишиванках. Кожен у своїй душі ніс любов до України, до рідного краю і свого народу.
 
Ведуча Наталія Молчанова відкрила урочисту церемонію і запросила до слова ініціатора установлення бюсту Гаврилівського сільського голову Олега Бондаренка, який привітав громаду зі святом Незалежності та акцентував увагу на тому, що Шевченкова творчість, особливо поетична, актуальна нині як ніколи. Також підкреслив, що на це не витрачено і копійки бюджетних коштів. Було приємно, що в такий день до нашого села завітала голова Вишгородської районної ради Ірина Побідаш, яка відмітила, що це вже третій пам’ятник Тарасові Шевченку у районі. Депутат Вишгородської районної ради Наталія Розмаїта зазначила, що Тарас родом із народу, з кріпацької сім’ї, а став генієм, Прометеєм і пророком для українського народу.
 
Надзвичайно цікаве вирішення образу Шевченка вдалося його творцю – скульптору Олегу Караченцову і архітектору Олегу Задорожному.
 
Урочиста місія відкрити бюст була надана Почесному громадянину Вишгородщини Марії Юхимівні Заблоцькій, яка з особливим хвилюванням перерізала жовто-блакитну стрічку. Священик місцевої Свято-Троїцької церкви отець Іван, освятивши бюст, сказав, що кожен народ повинен шанувати свої таланти і своїх геніїв.
 
Церемонія відкриття супроводжувалася віршами Шевченка, читав Влад Ліхтанський, лунали пісні на вірші генія у виконанні самодіяльного хору Гаврилівського РПК «Полісся» (керівники подружжя Дар’я і Мар’ян Гисяк).
 
Так символічно і красиво Гаврилівка відзначала День Незалежності, який став днем єднання нашої гаврилівської родини і всієї України. 
 
Ростислав РОСІНСЬКИЙ
Категорія: Гаврилівська громада | Переглядів: 834 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus