Головна » 2013 » Листопад » 28 » У збиток не працюватимуть
17:34
У збиток не працюватимуть
Під час свого дводенного офіційного візиту до Італії Володимир Путін зробив майже неможливе. Кілька разів, попри час, він розповідав європейцям, яка Україна непередбачувана й необов’язкова країна. І недвозначно рекомендував їм не довіряти політичному керівництву України. 

У багатьох експертів складається думка, що хазяїн Кремля переймається не так інтересами своєї країни, як розповідає про особисті комплекси, інтимні страхи, що виникли як наслідок невдач політики Кремля втягнути Україну до Митного союзу, повідомляє газета «Голос України». 

Володимир Путін на прес-конференції в Римі заявив, що Україна винна Росії 30 мільярдів доларів. 

Це наші банки надають «квазікредити українським партнерам», — підкреслив президент. І далі попередив, що «ми (Росія) у збиток собі не працюватимемо». Це, звичайно, сенсація! Утім, які свої комерційні таємниці розповіли Володимирові Путіну російські банки перед його візитом до Італії, в Україні ніхто не дізнається. 

Скоріше за все, це вигадки кремлівських політтехнологів. Але в Києві впевнені, що в усьому світі комерційні структури дають кредити під відсотки, і без власного фінансового інтересу, прибутку грошей ніхто в борг не дає. 

Володимир Путін повідомив італійців, що «на Україну ніхто не тисне» і що між Росією та Україною діє договір про зону вільної торгівлі. Але якщо подивитися список товарів, які росіяни «вилучили» в однобічному порядку, вигадали «інститут квот» на українські товари, то розумієш, що не Україна, а Росія є необов’язковим партнером. 

Володимир Путін у Римі жорстко сформулював тезу про те, що не допустить входження України до Європи, і тільки Росія може відкрити кордони для європейських товарів на пострадянському просторі. І цинічно підсумував, що «співробітництво з ЄС дає Росії певні надії на модернізацію». А якщо Європа торгуватиме з Україною, це «є для економіки Росії великою загрозою». При цьому Путін пообіцяв поважати «суверенний вибір України, хоч яким би він не був». 

Італійські журналісти зазначають, що «Україна була головною темою інтерактивної частини прес-конференції в Римі. Водночас прем’єр-міністр Італії Енріко Лета заявив, що «не може бути зорганізоване партнерство як альтернатива — або з ЄС, або з Росією. Треба шукати формулу, як полегшити рух країн Східної Європи до Європейського Союзу, але не на шкоду їх відносинам з Росією».
Переглядів: 443 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus