Головна » 2013 » Вересень » 30 » У Яготинському районі засяяло «Сонечко»
11:37
У Яготинському районі засяяло «Сонечко»
У рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо розширення мережі дошкільних навчальних закладів у Яготинському районі селі Богданівка урочисто відкрили довгоочікуваний дитячий садок «Сонечко», який не функціонував понад 15 років. На святкування завітав голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк. 

- За рахунок будівництва та реконструкції дитячих навчальних закладів, створення додаткових місць і груп сьогодні на Київщині черга у дитячі садочки зменшується. Таким чином виконуються доручення Президента України щодо забезпечення дітей якісною дошкільною освітою, - наголосив Анатолій Присяжнюк. 

За його словами до кінця року в області планується створити три з половиною тисячі нових місць у дитсадках. 

- Цьогоріч через суди нам вдалося повернути у комунальну власність 15 садочків, де наразі відбуваються ремонтні роботи і невдовзі ми будемо водити їх в експлуатацію, – сказав Анатолій Присяжнюк. 

Губернатор Київщини звернув увагу на те, що сьогодні в області усі зусилля спрямовані на те, аби вирішити питання дитячих навчальних закладів(ДНЗ) і малеча Київської області мала змогу отримати якісну дошкільну освіту. 

Сьогодні у Яготинському районі працює 25 дошкільних навчальних закладів комунальної форми власності: 6 у місті та 19 у сільській місцевості. І питання щодо браку місць у дошкільних навчальних закладах повністю відсутнє. 


Новий дошкільний навчальний заклад розрахований на 76 місць, всього будуть відвідувати ДНЗ 50 дітей, що забезпечить стовідсоткове охоплення дошкільною освітою дітей віком від 2 до 6 років. 

У реконструйованому дитячому садочку відкрито 2-ві дошкільні групи до 25 дітей, а також працюватиме школа І ступеня. Окрім того буде відкрито чотири класні та одну ігрову кімнати для школи І ступеня, а також дві ігрові кімнати, дві спальні, дві роздягальні та музичний зал для дошкільного навчального закладу. 

Маленькі вихованці прийняли в подарунок від губернатора та голови РДА мультимедійний проектор, телевізор та музичний центр. У 2013 році на Київщині планується завершити капітальний ремонт трьох ДНЗ: 

у селах Великий купіль Згурівського району, Мар’янівка Поліського району та Старі Петрівці Вишгородського району.
Переглядів: 472 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus