Головна » 2014 » Липень » 21 » Турбота про переселенців
11:12
Турбота про переселенців

Одним з першочергових завдань органів Пенсійного фонду України є забезпечення державної соціальної підтримки людей, які через військові дії покинули свої будинки та переїхали в інші області на постійне або тимчасове місце проживання.

Працівники управління Пенсійного фонду України у Вишгородському районі не залишаються осторонь проблем переселенців: постійно проводяться зустрічі з біженцями, в ході яких обговорюють проблемні питання, надаються роз’яснення щодо механізму переведення виплат пенсії за постійним (тимчасовим) місцем проживання та обчислення розміру пенсії. «Людське відношення» – ось основний принцип працівників управління. І це не лише слова, а й певні дії, про що свідчить той факт, що працівники управління не лише надають допомогу з питань пенсійного забезпечення, але й в своїх домівках розміщують переселенців.

На сьогодні до громадян, які переселяються з Криму та Севастополя, Луганська та Донецька, застосовується спрощений порядок виплати пенсій. Так, для виплати пенсії за новим місцем проживання потрібно подати заяву до органу Пенсійного фонду за місцем тимчасового перебування, пред’явити документ, що посвідчує особу, та ідентифікаційний номер (за наявністю).

Також в управління Пенсійного фонду України у Вишгородському районі діє телефон «гарячої» лінії 58-008, за яким можна отримати консультації фахівців.

Станом на 18.07.2014 року до управління з Донецької та Луганської областей звернулося  42 особи, з Автономної Республіки Крим – 3 особи.

23 особи, що звернулись, вже отримують пенсії за новим місцем проживання.

Спеціалісти управління Пенсійного фонду України у Вишгородському районі  роблять все можливе, щоб кожен громадянин не залишався сам на сам зі своїми труднощами, а відчував гостинність і підтримку та своєчасно отримував належні виплати і допомоги.

Категорія: Україна | Переглядів: 551 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus