Головна » 2013 » Листопад » 30 » Схиляємо голови в скорботі…
11:43
Схиляємо голови в скорботі…
Незважаючи на дощову погоду, мітинг-реквієм пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років відбувся минулої п’ятниці біля меморіального комплексу по вулиці Ватутіна у Вишгороді. 

На жалобному мітингу зібралося багато жителів міста й району. Скорботну церемонію відкрив голова Вишгородської районної державної адміністрації Олександр Приходько. Закликаючи пам’ятати про мільйони співгромадян України, що загинули від голодної смерті у 1932-1933 роках, Олександр Олексійович зазначив, що подіб­не могло трапитися через байдужість та злочинні  дії  тогочасної влади і має стати застереженням для політиків у майбутньому. Міський голова Вишгорода Віктор Решетняк запропонував присутнім вшанувати пам’ять невинно замордованих вишгородців і вогником запаленої свічки осяяти віру і надію  в те, що подібне ніколи не трапиться.

Голова райдержадміністрації Олександр Приходько, міський голова Вишгорода Віктор Решетняк у супроводі молитви та церковного співу поклали траурні вінки та живі квіти до монументу Голодомору 1932-1933 років.

Присутні та мітингу отримали окраєць хліба. Він, разом із запаленою свічкою, символізує скорботу  і пам’ять нашого народу про ті далекі страшні тридцяті роки ХХ століття.

Юрій ГОРОВИЙ, «Слово»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА

Переглядів: 428 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus