Головна » 2013 » Серпень » 10 » Симфонія баштових кранів
11:44
Симфонія баштових кранів
Щороку 11-го серпня Україна відзначає День будівельника. Робота працівників будівельної галузі, як і шахтарів та сталеварів, попри впровадження нових, сучасних технологій, залишається однією з найбільш трудомістких у сфері людської діяльності. Від професійної та оперативної роботи будівельників знач– ною мірою залежать без винятку всі галузі сучасного виробництва. А ще культура, медицина, освіта… 

Про досягнення та проблеми будівничих розказує наш співрозмовник – директор комунального підприємства «Управління капітального будівництва «Вишгородрайбуд» Вишгородської районної ради Олександр Ніцкевич. 

– Олександре Миколайовичу, на початку кілька слів про ввірене вам підприємство.

 – Підприємство виникло, як служба замовника райдержадміністрації і районної ради Вишгородського району. Розробляє кошториси та замовляє підряднику ремонтно-будівельні роботи на існуючих та ново– зпроектованих об’єктах району. Протягом останніх років наші об’єкти, в основному, мають гуманітарне призначення. Це сільські амбулаторії, дошкільні навчальні заклади, сільські клуби, школи тощо. 

– Напередодні професійного свята стало доброю традицією показувати свої здобутки. Чим ви можете похизуватися напередодні свята будівничих? 

– Райдержадміністрація на чолі з Олександром Приходьком та районна рада на чолі з Олександром Носалем приділяють велику увагу закладам соціального спрямування, сприяють їх будівництву, реконструкції та утриманню у належному стані. Тому основною нашою турботою сьогодні є вказані заклади. У 2013 році закінчено капітальний ремонт Катюжанської амбулаторії. 


Трохи раніше – Жукинської та Димерської лікарень. На наших плечах було забезпечення повноцінного опалення приміщень, електрозабезпечення, в ряді випадків оздоблювальні та покрівельні роботи. Роботи робилися практично під ключ. В нинішньому році планомірно йдуть до завершення ремонтно-будівельні роботи на об’єкті Вишгородської центральної райлікарні. Перекрито дах пологового відділення, проведено ремонт дитячого корпусу, повним ходом ведуться ремонтні роботи у терапевтичному та хірургічному відділеннях. 

Що стосується закладів культури, то тут питання, в основному, стосується належного утримання існуючих приміщень. Це запровадження на існуючих об’єктах енергозберігаючих технологій, сучасного опалення тощо. У школах району активно проводиться заміна старих вікон новими – теплозберігаючими. У стані виконання і програма «Теплі вбиральні». Це теж значний обсяг роботи, що має на меті поліпшення умов для виховання і навчання дітей. 

– Є інші обов’язки, крім перерахованих? 

– Так. У нас з’явилася група технічного обстеження будівель та споруд. Відомо в якому іноді стані перебувають деякі об’єкти, тому в перелік роботи групи, крім іншого, входить дотримання правил пожежної безпеки, правил експлуатації окремих існуючих приміщень, розробка технічної документації. Детальніше про цей напрямок у роботі знає кожний фахівець. Хотілося б привітати всіх працівників будівельної галузі Вишгородського району з великим святом і побажати їм нових здобутків в нашій нелегкій, але почесній і потрібній роботі. 

Розмову вів Юрій ГОРОВИЙ, «Слово»
Переглядів: 407 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus