Головна » 2019 » Травень » 30

Вишгородщина пишається гідними результатами учнів

Вишгородщина пишається гідними результатами учнів

Наприкінці минулого тижня у більшості навчальних закладів Вишгородського району пролунали останні дзвоники. Цього року 262 випускники залишать стіни рідних шкіл. Привітати учнів зі святом та відзначити тих, хто протягом року наполегливо працював і захищав честь школи на різного рівня конкурсах та олімпіадах, вирушили керівники Вишгородської РДА.
Зокрема, голова райдерж­адміністрації Вячеслав Савенок та начальник відділу освіти Тетяна Фороща були на святі у Димерській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1. Справжнім подарунком для дітей в цей день стало відкриття спортивного майданчика для міні-футболу зі штучним покриттям. Об’єкт побудували за кілька місяців. 
Перший заступник голови райдержадміністрації Олексій Данчин відвідав ОЗНЗ «Катюжанська ЗОШ І-ІІІ ступенів», д ... Читати далі »

«Штучна нирка» рятує життя

«Штучна нирка» рятує життя

На базі КЗ «Вишгородська ЦРЛ» у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії (завідуючий відділенням С. Крилов) 25 травня проведено перший успішний гемодіаліз на апараті «Amplya» італійського виробництва. 
Це мультитерапевтичне медичне обладнання, метод еферентної терапії та екстракорпоральної детоксикації стали можливими завдяки злагодженій роботі народного депутата України Ярослава Москаленка, заступника голови Київської облдержадміністрації А.Арешкович та керівництва КЗ «Вишгородська ЦРЛ». Обладнання забезпечить надання спеціалізованої медичної допомоги пацієнтам з нирковою недостатністю. Це апарат, який проводить діаліз очищення крові без системи водоочистки, абсолютно автономний. На рівні області ініціював закупівлю чотирьох надсучасни ... Читати далі »

Із піснями – до «Перемоги»

Із піснями – до «Перемоги»

Днями народний вокальний колектив «Золотий вік» та колектив бального танцю «Світлинка» побували з концертною програмою у санаторії для ветеранів «Перемога», що на Київщині.
Виступи цих колективів завжди приємно радують глядачів Вишгородщини. Добре відомі вони і за межами нашого краю. Тож і не дивно, що їх, як і цього разу, часто запрошують виступити перед виробничими колективами на професійні свята чи на День села.
«Золотий вік» (музичний керівник Віктор Туровський, художній керівник Тамара Шевченко) та «Світлинка» (керівник Зінаїда Крушановська), що працюють на базі Вишгородського районного будинку культури «Енергетик», завжди активно долучаються і до соціальних проектів, котрі реалізує Вишгородський терито ... Читати далі »