Головна » 2013 » Липень » 8 » Розвиток малого і середнього бізнесу
12:11
Розвиток малого і середнього бізнесу
На Київщині обговорили питання розвитку малого і середнього бізнесу. 

На Київщині відбулося засідання круглого столу «Проблеми та перспективи розвитку бізнесу в регіоні». Круглий стіл, який зібрав близько 60 підприємців, представників правоохоронних та дозвільних органів, іноземних представництв та посольств, інвесторів пройшов під головуванням очільника області Анатолія Присяжнюка. 

Було відзначено, що розвиток малого і середнього підприємництва створює сприятливі умови для оздоровлення економіки: розвивається конкурентне середовище, створюються додаткові робочі місця, знижується рівень безробіття, активніше відбувається структурна перебудова, розширюється споживчий сектор. 

Програма розвитку малого та середнього підприємництва у Київській області на 2013-2014 роки є одним із важливих інструментів реалізації на регіональному рівні державної політики Президента у сфері розвитку малого і середнього підприємництва, метою якої є забезпечення розвитку суб’єктів малого і середнього підприємництва з метою формування конкурентного середовища, стимулювання інвестиційної та інноваційної активності суб’єктів підприємництв, забезпечення зайнятості населення шляхом підтримки підприємницької ініціативи громадян – сказав Анатолій Присяжнюк. 

У Київській області зберігається позитивна тенденція розвитку малого і середнього підприємництва, про що свідчить динаміка основних показників. 

За даними Державної податкової служби у Київській області станом на в Київській області зареєстровано 159216 суб’єктів підприємницької діяльності, що відносяться до категорії малого і середнього підприємництва, в тому числі: юридичних осіб – 51275 одиниць (32,2% у загальній кількості суб’єктів підприємницької діяльності) та фізичних осіб – 107941 одиниць (67,8%). У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, кількість таких суб’єктів підприємницької діяльності збільшилась на 3764 одиниць, в тому числі юридичних осіб на 1663 одиниць та фізичних осіб на 2101 одиниць. 

Суб’єктами малого і середнього підприємництва за І квартал 2013 року сплачено до бюджетів усіх рівнів 1469,3 млн. грн. податків і платежів, у порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшилися на 221,5 млн. грн., або майже на 15,1%, в тому числі, юридичними особами було сплачено 564,0 млн. грн., фізичними особами – 905,3 млн. грн. Із загальної суми надходжень юридичні особи сплатили 38,4%, фізичні особи – 61,6%.
Переглядів: 541 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus