Головна » 2014 » Липень » 21 » Ряди платників єдиного внеску поповнилися
11:14
Ряди платників єдиного внеску поповнилися

З 1 липня 2014 року набрав чинності пункт 8 Закону України №1166-VII від 27.03.2014 «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні», яким внесено зміни до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

В частину першу статті 4 включено пункт 13 в якому зазначено, що до платників єдиного внеску також відносяться особи, які доглядають за дитиною до досягнення нею трирічного віку та відповідно до закону отримують допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та/або при народженні дитини (до цього часу єдиний внесок з допомоги при народженні не стягувався). Пов’язано це з тим, що з 1 липня 2014 року ці два види допомоги фактично об’єднуються в єдину для всіх новонароджених дітей виплату в розмірі 41280 гривень, яка видаватиметься протягом трьох років та матиме назву «допомога при народженні дитини».

При цьому виплата допомоги здійснюється одноразово в сумі 10320 гривень, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Категорія: Україна | Переглядів: 393 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus