Головна » 2013 » Листопад » 22 » Рік дитячої творчості: районні досягнення
12:08
Рік дитячої творчості: районні досягнення
22 листопада у великому залі адміністративного будинку у м. Вишгороді під керівництвом голови Вишгородської райдержадміністрації О.Приходька та за участі голови районної ради О.Носаля відбулась оперативна нарада. 

Участь у заході взяли заступники голови райдержадміністрації та керівник апарату райдержадміністрації, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники районної ради, депутатського корпусу, голови виконавчих комітетів місцевих рад району, керівники правоохоронних органів, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, комунальних підприємств району, автотранспортних підприємств, які надають послуги з перевезення пасажирів у Вишгородському районі, громадськість, ЗМІ. 

Під час оперативної наради розглянуто питання реформування освітньої галузі — оптимізації та модернізації мережі навчальних закладів району, забезпечення дітей району якісними освітніми послугами у ЗОШ та позашкільних навчальних закладах району. 

Керівник району підкреслив, що Указом Президента України від 28 грудня 2012 року № 756/2012 «Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості» 2013 рік проголошено Роком дитячої творчості. Майбутнє України залежить від багатьох чинників, але найважливішим з них є її інтелектуальна могутність, творчий потенціал дітей та молоді, бажання засвоїти технологічні новації, творчо мислити і виробляти конструктивні рішення. Тому обдарованим, інтелектуальним дітям та молоді Вишгородщини приділяється значна увага та надається всебічна допомога. 

На виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти-майбутнє України» щодо збереження та розширення мережі позашкільних навчальних закладів (центрів, гуртків, секцій) маємо помітні результати. У Вишгородському районі функціонують три позашкільні навчальні заклади - Вишгородський Центр художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт», Вишгородський міський центр художньо- естетичної творчості учнівської молоді «Джерело» та Вишгородська районна КДЮСШ. Як складова система безперервної освіти заклади надають знання, формуючи вміння та навички за інтересами, забезпечують потреби особистості в творчій та інтелектуальній самореалізації, духовний розвиток, підготовку до активної громадської діяльності, створюють умови для змістовного дозвілля відповідно до здібностей, обдарувань вихованців, учнів, — зазначив голова райдержадміністрації О.Приходько. 

Начальник відділу молоді та спорту М.Горовий розповів, що у Вишгородській районній КДЮСШ на власних спортивних спорудах та базах загальноосвітніх шкіл району (Вишгородської спеціалізованої школи «Сузір’я», Лютізької, Демидівської, Гаврилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів) займається близько 400 дітей, на сьогодні в КДЮСШ відкриті 4 відділення (легкої атлетики, плавання, волейболу та футболу), з юними спортсменами працюють 11 досвідчених, кваліфікованих спеціалістів. М.Горовий зазначив, що вихованці Вишгородської районної КДЮСШ брали участь у змаганнях, де досягли значних успіхів. 

— Вихованці відділення плавання гідно представили Вишгородщину на обласних та національних змаганнях. Юна «золота рибка» – Д.Гуцель стала триразовою чемпіонкою Київщини, а також чемпіонкою України з плавання. Тренує юну чемпіонку – тренер Л.Нагаєва. Чемпіонами області стала наша дівоча естафетна команда 4х50м вільним стилем. Варто зазначити, що на високому рівні був проведений на базі басейну Вишгородської КДЮСШ чемпіонат Київської області з плавання. Легкоатлети – вихованці тренера О.Кочеткова - постійні чемпіони та призери чемпіонату Київської області, як в особовому, так і в командному заліку. Чемпіоном України з бігу на 3000 метрів став вихованець М.Вихренко. Приємно, що ми не тільки готуємо чемпіонів, а й виховуємо майбутніх тренерів. Студентом Київського національного університету фізичної культури та спорту у 2013 році став випускник – Т.Кочетков. Волейболістки нашої школи на чолі з тренером О.Рудим також гідно виступили на обласних змаганнях – двічі стали срібними призерками обласних першостей, — повідомив начальник відділу молоді та спорту М.Горовий. 

Вишгородщина – футбольний край, тому футболісти, як завжди серед лідерів Київщини. Чемпіонами Київської області стали вихованці 2000 року народження, а команди 1998 та 1996 року народження стали бронзовими призерами Київщини, — підкреслив М.Горовий. 

Про гурткову роботу інформувала присутніх директор Вишгородського Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» О.Андріяш. 

— На виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти-майбутнє України» головним здобутком Року дитячої творчості стало збереження та розширення мережі гуртків. На даний час у навчальному закладі гуртковою роботою охоплено 2440 осіб (м. Вишгород - 757, у селах району – 1683 осіб), що становить 36,3 % від загальної кількості дітей району. Діяльність Центру творчості відбувається за 9 напрямами позашкільної освіти (художньо- естетичним, декоративно-вжитковим, туристсько-краєзнавчим, еколого-натуралістичним, науково-технічним, дослідницько-експериментальним, фізкультурно-оздоровчим, дозвіллєво- розважальним, гуманітарним), — повідомила О.Андріяш та розповіла про досягнення у роботі Центру творчості, а саме: 

- Організація навчально-виховної роботи Центру творчості «Дивосвіт», активна участь та висока результативність вихованців у творчих конкурсах, акціях, експедиціях обласного та Всеукраїнського рівнів високо оцінені Департаментом освіти і науки Київської обласної державної адміністрації: у травні 2010 року за результатами обласного рейтингу успішності «Лідер позашкільної освіти першого десятиліття ХХІ століття» в номінації «Лідер позашкільної освіти» Вишгородський районний Центр художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» був нагороджений Золотим кубком, історико- краєзнавчий клуб «Легіон» (керівник Сологуб А.О.) нагороджений Бронзовим кубком. 

- У 2012 році Центр творчості «Дивосвіт» став переможцем Всеукраїнського конкурсу «Золота когорта позашкільників» у категорії Рейтингу якості позашкільної освіти та підтвердив свій статус як найбільший позашкільний навчальний заклад України. 

- За період з 2010 по 2013 роки збільшено кількість проведених Центром творчості районних етапів конкурсів різних рівнів. Так у 2010-2011 н. р. було проведено 18 районних етапів конкурсів; у 2011-2012 н. р. проведено 21 районний етап; у 2012-2013 н. р. проведено 25 районних етапів конкурсів. 

- Зірковими стали виступи колективу Центру творчості на обласному танцювальному марафоні «Майбутнє України будуємо разом» (під керівництвом О.Титаренко та П.Лук’яненка), колективу творчого об’єднання «Різні Люди» на І відкритому фестивалі театральних колективів «Театральна субота», молодшої групи вокальної студії «Візерунок» (керівник Т.Литвин) - два ІІІ місця на Всеукраїнському відкритому фестивалі-конкурсі юних вокалістів «Пісня над Бугом». Колектив студії сучасної хореографії «Пролісок» (керівник О.Нетикша) – лауреати ІІ ступеня Міжнародного фестивалю мистецтв «Столиця запрошує», лауреати ІІІ Всеукраїнського фестивалю дитячих творчих колективів «Діти сонця», І та ІІ місця на І Всеукраїнському конкурсі мистецтв «Джерело надії». Гран-прі та два І місця вибороли на Міжнародному конкурсі мистецтв «Джерело надії» творче об’єднання «Рум’янок». Яскравою зірочкою стала А.Непокритова на ХІ Міжнародному фестивалі-конкурсі дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах» - ІІІ місце та спеціальна премія (поїздка до «Артеку»). Заключним акордом був виступ команди «Витівки» на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Молодь обирає здоров’я». Ця команда гідно представила не тільки Вишгородський район, але і всю Київську область , в складній боротьбі з 34 найсильнішими командами з України вона завоювала ІІ місце. - Кращий досвід роботи педагогів Центру творчості був презентований на ІV Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2013», V Національній виставці «Інноватика в сучасній освіті» та обласній виставці передового педагогічного досвіду «Освіта Київщині». Наприкінці листопада керівник історико-краєзнавчого клубу «Легіон» А.Сологуб буде - У 2012-2013 н. р. вихованці Центру творчості виборювали перемоги на представляти Київщину на Всеукраїнському конкурсі майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело надії» у номінації «Керівник гуртка патріотичного напряму». 

Продовжуючи нараду голова райдержадміністрації О.Приходько відмітив, що Рік дитячої творчості на Вишгородщині показав, що проблеми розвитку юних талантів завжди у центрі уваги керівництва району. У 2012 році Вишгородському районному Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» за сприяння народного депутата України Я. Москаленка, з метою охоплення більшої кількості дітей сільської місцевості позашкільною освітою було придбано автобус. Станом на 01 листопада 2013 року здійснюється підвіз учнів Лебедівської та Жукинської ЗОШ І-ІІІ ступенів у кількості 70 учнів на заняття гуртків хореографічного напряму. З метою зміцнення матеріально-технічної бази Центру творчості Вишгородська районна державна адміністрація закупила акустичну та світлову апаратуру. У Вишгородській районній КДЮСШ було замінено вікна в спортивному залі та адміністративному приміщенні, придбано нові доріжки для басейну. А чемпіонам України з плавання та легкої атлетики були виплачені стипендії голови Вишгородської РДА. 

Попереду в педагогічних колективах позашкільних навчальних закладів району багато задумів щодо розвитку творчої обдарованості вихованців. У майбутньому мережа відділень, об’єднань, гуртків буде неодмінно розширюватися, а форми і методи з пошуку та розвитку обдарованих дітей та молоді Вишгородщини удосконалюватимуться, — зазначив О.Приходько. 

Учасники наради проаналізували стан реалізації реформ медичної галузі, роботи закладів охорони здоров’я району, стану їх матеріально-технічного забезпечення, надання первинної медико-санітарної допомоги, впровадження на Вишгородщині пілотного проекту часткового відшкодування вартості ліків для осіб з гіпертонічною хворобою тощо. 

Присутніми піднімалось питання про стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах, в установах і організаціях району, створення нових робочих місць у Вишгородському районі, підвищення рівня працевлаштування мешканців району, залучення громадян, що зареєстровані у районній службі зайнятості населення, до громадських робіт. 

Значну увагу приділено питанню наповнення та виконання місцевих бюджетів, роботи дозвільного центру райдержадміністрації. 

Також учасниками наради розглянуто інші важливі питання життєдіяльності району. 

За результатами оперативної наради головою райдержадміністрації дано відповідні доручення керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації.
Переглядів: 651 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus