Головна » 2014 » Лютий » 13 » Районна науково-практична конференція
14:32
Районна науково-практична конференція
11 лютого 2014 року у Вишгородській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів №1 відбулася науково-практична конференція «Участь СРСР у воєнно-політичних подіях в Афганістані 1979 – 1989 років: початок, перебіг, наслідки, уроки». 

У заході взяли участь методисти відділення змісту позашкільної освіти та виховної роботи Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України Л.П. Царик та О.А.Довгорук, заступник голови Вишгородської районної державної адміністрації В.І.Духота, начальник відділу освіти Вишгородської районної державної адміністрації С.В.Чамро, учасники бойових дій в Афганістані, вчителі, учні загальноосвітніх навчальних закладів Вишгородського району, ЗМІ. 

На початку конференції до учасників та гостей заходу звернулася заступник голови Вишгородської районної державної адміністрації В.І.Духота, яка зазначила: «Реалізація завдань Президента України щодо забезпечення соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій є одним з головних напрямів у роботі районної влади. Відповідно до Указу Президента України 2014 рік проголошений Роком учасників бойових дій на території інших держав». Також Валентина Іванівна відмітила, що Вишгородська районна державна адміністрація активно співпрацює з організацією Української спілки ветеранів Афганістану, сприяє підвищенню рівня соціального захисту та медичного обслуговування воїнів- інтернаціоналістів, їх сімей. 

Під час заходу обговорювалися наслідки і уроки війни в Афганістані, співпраця загальноосвітніх навчальних закладів з воїнами-афганцями у героїко-патріотичному вихованні підростаючого покоління. 

Своїми спогадами про ті страшні події в історії нашого народу поділилися члени спілки Вишгородської районної організації «Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)» Володимир Федорович Задорожній, Володимир Андрійович Слюсар та Сергій Михайлович Лук’янчук. 

У виконанні учнів Новопетрівської ЗОШ І – ІІІ ступенів №1 прозвучала літературно- музична композиція «Війна…Чужа і неждана». 

Про співпрацю з воїнами-афганцями поділилися педагог-організатор Литвинівської ЗОШ І – ІІІ ступенів А.В. Сологуб та учні Синяківської ЗОШ І – ІІ ступенів. 

Зворушливим був фільм Велику Вітчизняну війну 1941-1945 років, продемонстрований гостям заступником директора з виховної роботи Вишгородської ЗОШ І – ІІІ ступенів №1 Г.Я.Петрук. 

Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання і поклали квіти до Меморіальної дошки випускнику Вишгородської ЗОШ І – ІІІ ступенів №1 Олександру Сенчуку, який загинув у Афганістані. А також відвідали музей бойової слави цієї школи.
Переглядів: 392 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus