Головна » 2014 » Липень » 19 » Прощавай, солдате!
10:16
Прощавай, солдате!
11 липня село Демидів накрило чорною звісткою – у Луганській області загинули українські військовики, два з яких уродженці Вишгородщини.
 
Олександр Костюченко, 38-річний син, брат і  батько двох діток, був призваний до війська від мирної праці – це один із наших демидівців. Похорон загиблого героя, що зібрав сотні людей з усього району, відбувся 16 липня.
 
Відспівували захисника Вітчизни п’ять отців церков Київського патріархату. На похоронному мітингу, який відкрив сільський голова Василь Дідок, біль, співчуття батькам та рідним загиблого, гнів, спрямований проти кремлівських окупантів висловили в.о. голови райдержадміністрації Вячеслав Савенок, голова районної ради  Ірина Побідаш, районний військовий комісар Микола Прибора, від громади села – Валентина Осипова та Галина Карпенко. Катерина Прищепа взяла слово від однокласників загиблого. 
 
Труна з тілом героя опускається в могилу з військовими почестями – лунають залпи, звучить гімн України у виконанні військового духового оркестру.
 
Голосіння матері, Марії Олександрівни, розплескало біль за сином по всьому світу, ридання дружини Тетяни Борисівни, доньки Марини та синочка Андрійка, покусані до крові губи батька Андрія Даниловича та брата Сергія. 
 
Сльози та плач усіх присутніх – під їх дією сьогодні формується наша українська нація, закипає ненависть до новоявленого російського фюрера і всякої домашньої нечисті, що вилізла з Януковичевого пекла, будь вони тричі прокляті! 
 
Валентина ОСИПОВА, с. Демидів
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Демидівська громада | Переглядів: 747 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus