Головна » 2014 » Червень » 7 » Привіт, «Карасику»!
10:25
Привіт, «Карасику»!
У мальовничому куточку с. Новосілки Вишгородського району неподалік швидкоплинної Десни розташований дитячий оздоровчий табір «Карасик»  Державного підприємства спеціального приладобудування «Арсенал».
 
02.06.2014 року у табір приїхали перші відпочиваючі 54 хлопчиків та дівчаток із Вишгородського району. Зустрів групу дітей відважний ковбой, який повідомив про те, що потрапити на територію табору можна, коли знаєш пароль. Звичайно, наші діти не знали пароля, тому ковбой поділився військовою таємницею, і вже через кілька хвилин дітей оглядали медичні працівники Світлана Коломієць та Олена Якименко. Привітні вожаті Марина Побідаш, Олена Кремер, Ірина Завальна, Юрій Супрун, Євген Морозов, Юлія Шеремет, Лариса Кільчевська, Катерина Топчі, Ірина Супрун, Олександр Петренко швидко «розібрали» дітлахів у загони та стали ознайомлювати їх із особливостями життя в таборі.
 
Під час організованого заїзду дітей до табору завітали голова Вишгородської районної ради Ірина Побідаш, начальник служби у справах дітей та сім’ї Валентина Тимошенко, заступник головного лікаря по дитинству та пологодопомозі КЗ «Вишгородська ЦРЛ» Тамара Макаренко. Ми запитали директора табору Галину Брилюкову, що цікавого планується для дітей. «У цьому році, – розповіла Галина Дмитрівна, – «Карасик» працюватиме у 4 зміни. Ми з осені готувалися до прийому дітей: провели багато ремонтних робіт у приміщенні, працювали над упорядкуванням території та пляжу табору, продумали як краще організувати дозвілля дітей. У першій зміні з дітьми працюватимуть вихователі Ірина Завалюк та Юрій Супрун у рамках проекту «Карамель». Мета проекту – під час інтерактивних форм роботи з дітьми формувати їх особистісні якості: товариськість, комунікабельність, сценічність, відповідальність, розвивати пам’ять, мислення, уяву, увагу. Сумувати дітям не доведеться, адже протягом зміни працюватиме багато гуртків та артистичних студій, тому кожна дитина знайде собі заняття за вподобанням. Плануються за графіком екскурсійної програми поїздки до м. Києва  на кондитерську фабрику «Рошен», до планетарію,  на завод «Кока-кола» у м. Бровари. Особлива увага з боку керівництва табору приділятиметься організації збалансованого харчування дітей, їх загартуванню.»               
 
Галаслива дітвора вже побувала у всіх куточках  впорядкованої території табору, коли ми від’їжджали із закладу. Серед відпочиваючих є діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних сімей, сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Організатор оздоровлення дітей у «Карасику» – служба у справах дітей та сім’ї Вишгородської районної державної адміністрації. Фінансову допомогу для оздоровлення 30 дітей, які потребують підвищеної соціальної уваги, надав депутат Верховної Ради України Ярослав Москаленко. Ярослав Миколайович постійно переймається долями дітей району, завжди уважний, доступний до людей, готовий прийти на допомогу, тому організація оздоровлення дітей району не залишилася поза його увагою.
 
Бажаємо нашим дітям хорошого відпочинку та доброго здоров’я, а працівникам табору життєвої наснаги, найвищого злету педагогічної майстерності, творчого горіння.
 
Валентина Тимошенко,
начальник служби у справах дітей та сім’ї
Категорія: Новосілівська громада | Переглядів: 1058 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus