Головна » 2014 » Жовтень » 18 » Пастирі підтримують бойовий дух воїнів
10:48
Пастирі підтримують бойовий дух воїнів
Передова група батальйону особливого призначення «Січ»  вирушила у східний регіон трохи більше двох місяців тому, але на рахунку бійців уже чимало успішних операцій. Днями в зону АТО відправилась друга група «січовиків». За благословенням та духов­ною підтримкою вони прийшли до храму ікони Казанської Божої Матері.
 
Бійці батальйону більше трьох місяців проходили навчання у Межигір’ї на гелікоптерному майданчику президента-втікача. Навчання було досить жорстким – спресованим згустком теорії і практики, і це дало бійцям змогу прибути на місце служби у зону АТО  і у фізичному, і у психологічному всеозброєнні. Батальйон дислокується у  Слов’янську  і основне його завдання – зачистка території від сепаратистів та терористів, контроль блокпостів.
 
Кілька днів тому відбула на схід України для участі в АТО друга група бійців батальйону особливого призначення «Січ». Напередодні вони, за традицією, прийшли до Старопетрівського храму Казанської ікони Божої Матері і попросили у настоятеля храму отця Василя  благословення на добру справу, на боротьбу з ворогами українського народу.  Як кажуть бійці батальйону, вони прийшли до храму за духовною підтримкою у нелегкій солдатській справі – треба бути готовим стріляти у людей (навіть хай вони і вороги!), треба бути готовим вислуховувати від цивільного населення іноді не зовсім приємні, а може й образливі речі і терпляче доводити, що люди у військовій формі з українськими розпізнавальними знаками – це захисники України і українців.
 
«Вам випала не тільки нелегка місія, а й велика честь захищати українську незалежність, – сказав отець Василь. – Хай  Пресвята Богородиця боронить вас на всіх шляхах! Ми молитимемось за вас, за всі ваші добрі справи, за перемогу над нашим спільним ворогом. Миру вам усім і здоров’я – тілесного і духов­ного!». Настоятель храму вручив бійцям обереги – хрестики і ладанки. Церковна громада Старопетрівського храму разом з місцевим підприємцем Григорієм Штанівським влаштувала для бійців невелике застілля – перед довгою дорогою і підкріпитись треба добре.
 
Настоятель храму отець Василь та представники церковної громади побували також на полігоні під Вишгородом, щоб благословити перед поверненням у зону АТО бійців Національної гвардії. Саме ці бійці забезпечували «коридор» для виходу наших військ з оточення під Іловайськом. Вони і самі понесли втрати – 4 загиблих та 20 поранених. І тепер пройшли по плацу урочистим маршем, щоб вшанувати полеглих побратимів, усіх, хто загинув від рук терористів на сході України. А ще – щоб показати свою міць, свою готовність продовжувати битву за незалежність України, за мир і спокій в країні.
 
«У воєнних ситуаціях, – говорить отець Василь, – люди реагують по різному. У когось вистачає міцності і загартування, хтось ламається духовно. І, вважаю, що це досить важливо, щоб духовні пастирі приходили в бойові загони, наснажували їх на витримку, міцність, говорили  з ними про їх проблеми. Сподіваюсь, що наші обереги і наші молитві в купі з молитвами їх рідних допоможуть нашим бійцям вийти живими з вогняного пекла, вийти переможцями у боротьбі з ворогами…». 
 
Олександр КОНОНЕНКО
Фото Богдана ПИСЬМЕННОГО
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 404 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus