Головна » 2014 » Червень » 14 » Парад світових культур
11:46
Парад світових культур
Нещодавно у Києві на Оболонській набережній відбулося грандіозне свято – парад світових культур за програмою відзначення Дня Києва. Побували на цьому дійстві і співочі колективи «Лютізька левада» та «Веснянка».
 
Розпочалося свято урочистою ходою представників культур майже сорока країн світу. Колону України очолювали учасники театралізованого дійства ТОВ «Парк Київська Русь»: князь Олег та княгиня Ольга на конях, за ними – княжа дружина у доспіхах, жінки в одязі часів Київської Русі.
 
Сучасну Україну представляли колективи художньої самодіяльності, які мають звання «народний», та солісти-лауреати регіональних і міжнародних конкурсів.
 
Надзвичайно цікавим був і концерт: кожна делегація у яскравих національних костюмах виконувала свої пісні і танці. Завершила парад колона барабанщиць.
 
З цікавістю оглянули і виставку-ярмарок робіт народних умільців Київщини. Усім смакував пиріг Дружби у формі птаха Фенікса – символу відродження.
 
Хоча погодні умови і не зовсім сприяли проведенню свята, проте всі присутні отримали заряд оптимізму від піднесеної атмосфери свята від спілкування з новими друзями.
 
Валентина ГОЛОВКО,
керівник народного аматорського фольклорного ансамблю «Лютізька левада»
Категорія: Київщина | Переглядів: 394 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus