Головна » 2017 » Серпень » 10 » Паперовий ремонт
14:22
Паперовий ремонт

До Димерської районної лікарні після капітального ремонту приїхали з інспекцією голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган і прокурор Київської області Дмитро Чібісов з метою перевірити на що саме були витрачені минулого року 8 мільйонів 600 тисяч гривень бюджетних коштів.
Приводом для поїздки стали скарги головного лікаря. Під час огляду приміщення  медик показав, як нова штукатурка обсипається, розетки розташовані в безпосередній близькості до душу, а для людей в інвалідних візках умови не створені, хоча у проекті вони передбачені.
«Коли я звернувся з претензіями до підрядника, той зажадав ще 12 мільйонів для усунення недоліків. Цей об’єкт уже профінансовано. За документами весь обсяг робіт проведено, і, не дивлячись на те, що акти закриті, підрядна організація зараз ініціювала повторну зміну проекту. На це вже виділено кошти з районного бюджету. І на цю лікарню для завершення ремонту передбачається виділення ще 12 мільйонів гривень. На прикладі цього об’єкта ми бачимо ще один спосіб відмивання грошей», – зазначив голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган.
«Неякісна робота чи недолугий проект? Розбиратися буде прокуратура, яка відкрила кримінальну справу. Такий безлад ми будемо зупиняти не тільки в центрі, а й у кожному куточку Київщини. Усі нестимуть сувору кримінальну відповідальність, щоб ні в кого не виникало бажання красти з бюджету», – заявив прокурор Київської області Дмитро Чібісов.
Представник підрядника розводив руками, виправдовуючись, що все зроблено за проектом, який був створений для них іншою компанією, а вони, мовляв, усього лише виконавці. Проте, чому працює лише одна частина лікарні і скрізь залишки будівельних матеріалів, він пояснити не міг. І поки будуть розбиратися хто винен, страждає населення, якому лікарі не мають можливості вчасно надати якісні медичні послуги.
Підсумовуючи хід інспекції, Олександр Горган сказав: «Ми беремо на себе зобов’язання супроводжувати всі управлінські і процесуальні дії по об’єктах, де виявлені недоліки до того моменту, поки ці об’єкти не будуть здані в експлуатацію в зразковому якісному стані».

Інф. «Слова»

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 578 | Додав: slovo
comments powered by Disqus