Головна » 2013 » Грудень » 17 » Освітянські новини
17:57
Освітянські новини
17 грудня у м. Вишгороді за участі голови райдержадміністрації О.Приходька відбулася нарада керівників навчальних закладів району. Участь у заході взяли заступник голови райдержадміністрації В.Духота, начальник відділу освіти райдержадміністрації С.Чамро, директори загальноосвітніх, позашкільних та дошкільних навчальних закладів району. 

За участь в дитячому творчому марафоні «Майбутнє України будуємо разом» О.Приходько вручив Подяку та цінний подарунок керівнику Вишгородського муніципального духового оркестру Я.Глібовичу за активну життєву позицію та значний особистий вклад у виховання та навчання молоді. 

Особливу увагу під час наради приділено питанню реформування освітньої галузі — оптимізації та модернізації мережі навчальних закладів району, забезпеченню конституційних прав дітей на освіту та формування особистості. 

Під час свого виступу керівник освітньої галузі району С.Чамро наголосила, що Україна належить до країн з достатньо високим рівнем забезпечення прав дитини, зокрема на освіту. Дітям із різних сімей забезпечено право на художнє, естетичне та фізичне виховання. 

— У Вишгородському районі постійно проводиться контроль за умовами утримання, навчання і виховання дітей, надаються соціальні послуги. Двічі на рік діти проходять медичний огляд, обов’язково оздоровлюються, надається сприяння при вступі до професійно-технічних та вищих навчальних закладів, на контролі залучення дітей до позашкільної освіти, — зазначила С.Чамро. 

— Реалізація у Вишгородському районі завдань та доручень Президента України щодо захисту прав дитини є на сьогодні одним з ключових напрямів роботи районної влади. На виконання Указу Президента України «Про заходи щодо проведення новорічних і різдвяних свят для дітей» та з метою організації змістовного дозвілля та відпочинку дітей - сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітей із малозабезпечених і багатодітних сімей, дітей, які залишились без догляду, заплановано проведення заходів з підготовки та відзначення в районі дня Святого Миколая, новорічних ялинок та вистав, різдвяних розваг, — розповів голова райдержадміністрації О.Приходько. 

Під час наради керівників шкіл ознайомлено з нормативно-правовими актами щодо проведення ЗНО навчальних досягнень випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти. Учасниками зібрання обговорено питання реєстрації учасників ЗНО-2014. 

У ході наради акцентувалась увага на нормативно-правовому забезпеченні функціонування навчальних закладів. 

Особлива увага зверталась на основні аспекти організації виховної діяльності шкіл: превентивному вихованні, позаурочній роботі, моральних принципах у шкільних колективах.
Переглядів: 466 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus