Головна » 2013 » Листопад » 30 » Обереги, оспівані у піснях
11:32
Обереги, оспівані у піснях
Великий педагог Василь Сухомлинський сказав: «Діти повинні жити в світі краси, казки, музики, малюнка, фантазії, творчості».  

Відповідно до указу Президента України Віктора Януковича 2013 рік визнано Роком дитячої творчості і проводиться з метою забезпечення освітньо-культурних потреб, створення умов для удосконалення їх творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку, виявлення і підтримки талановитих, обдарованих дітей, організації змістовного дозвілля, вдосконалення виховної роботи та розбудови системи позашкільної освіти.

За підтримки районної організації Партії регіонів на базі дитячого садка «Берізка», що в селі Пірново і Димерської гімназії для учнів початкових класів проведено майстер-класи з виготовлення ляльки-мотанки та вузлової ляльки.

Провела таке навчання народна майстриня Олена Кольвах, яка  дохідливою, захоплюючою розповіддю знайомила дошкільнят і учнів гімназії з історією появи, а в подальшому і виготовлення такої іграшки. І це не просто проведення майстер-класу, а цікава, яскрава подорож у далеку історію. Олена Ростиславівна каже: «Лялька-мотанка, вузликова  лялька – це наша українська лялька символ жіночої мудрості. Мотанка виконується шляхом намотування, вузликова лялька – зав`язуванням вузликів, немає обличчя, проте несе в собі тепло людських  рук, любов і турботу. І недивно, що така лялька оспівана в піснях, обласкана казками, одягнена в усе домашнє, рідне і вважається оберегом у родині».

Вироби-обереги, виготовлені  разом зі своїми вчителями, вихователями, мамами, дітки понесли до своїх домівок. Директор гімназії Світлана Шак та завідуюча дошкільним закладом Світлана Голуб висловили щиру вдячність за проведений урок народної творчості, сказали, що разом зі своїми вихованцями дізналися багато нового з історії далекої минувшини українського народу.

Діти отримали урок любові до України, людської краси, виховання патріотизму та долучилися до витоків народної творчості. Такі і подібні майстер-класи необхідно проводити в усіх навчальних закладах району з метою донести до юних сердець історію народної творчості нашого народу. А через нього прищеплювати любов до рідної Вітчизни, до прекрасного, культури спілкування, поваги до старших та поміж собою добрих, щирих взаємин.

По завершенню майстер-класу керівник регіональної політики Партії регіонів у Вишгородському районі Марина Мельниченко вручила відзнаки переможцям огляду-конкурсу дитячих малюнків, а також малюнків на асфальті «Чорнобиль очима дітей».

Інф. «Слова»
Переглядів: 527 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus