Головна » 2016 » Березень » 25 » Нові горизонти соціальної роботи
16:16
Нові горизонти соціальної роботи

Минулого четверга у малій залі адмінбудинку відбулось урочисте вручення сертифікатів соціальним педагогам та психологам у рамках проекту «Соціальна інтеграція та примирення внутрішньо переміщених сімей та дітей в Київській області».
Служба у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації спільно з міжнародною благодійною організацією «Партнерство «Кожній дитині в Україні» реалізовує проект «Соціальна інтеграція та примирення внутрішньо переміщених сімей та дітей у Київській області», що фінансується Європейським Союзом. Партнерами проекту на місцевому рівні є Вишгородська райдержадміністрація та Вишгородська районна рада. Загальна мета проекту – створити умови для соціальної інтеграції та соціального забезпечення внутрішньо переміщених дітей та сімей з дітьми у Київській області в територіях проживання великих груп внутрішньо переміщеного населення шляхом покращення соціальної інфраструктури, умов проживання та системи соціальних послуг, зміцнення процесів примирення та взаємодопомоги.
Важливим аспектом у роботі з внутрішньо переміщеними особами є не тільки юридична та матеріальна підтримка, а й психологічна. Адже опинившись далеко від рідної домівки, як діти, так і їх батьки потребують комплексного підходу. Тому до кожної сім’ї та її членів має бути індувідальний підхід і план реабілітації та адаптації.
Із серпня 2015 року навчальний курс з оцінки потреб дитини та її сім’ї пройшли 19 спеціалістів району. По закінченню курсу – 17 березня у приміщенні адмінбудинку відбулось вручення сертифікатів про проходження курсу. В урочистому заході взяли участь голова райдержадміністрації Олександр Горган та голова районної ради Ростислав Кириченко. Дев’ять соціальних педагогів та психологів, а саме: Юлія Цуканова, Юрій Юров, Тетяна Трофімова, Яна Нечипоренко, Оксана Дзюба, Інна Рябцева, Марина Дербаль, Наталія Правдива та Тетяна Залазна отримали сертифікати з рук керівників району.
Голова районної ради Ростислав Кириченко наголосив на важливості подальшої реалізації проекту в районі та звернувся до соціальних педагогів з пропозицією про співпрацю. 
Координатор проекту «Соціальна інтеграція та примирення внутрішньо переміщених сімей та дітей» у Вишгородському районі Тарас Івасенко під час урочистостей зауважив, що районна влада справді є партнером проекту, оскільки завжди активно підтримує всі пропозиції і ініціативи, а також подякував за надання зали для проведення навчань.
Врученням сертифікатів все не закінчилося. Уже цього тижня, а саме в середу, голова Вишгородської РДА Олександр Горган ініціював робочу зустріч з тренером міжнародної благодійної організації «Партнерство «Кожній дитині» Мариною Кравченко та координатором проекту «Соціальна інтеграція та примирення внутрішньо переміщених сімей та дітей в Київській області» Тарасом Івасенко щодо подальшого напрацювання планів та вироблення системних заходів взаємодії структурних підрозділів Вишгородської РДА, соціальних педагогів та недержавних організацій з метою якісного та всебічного надання соціальних послуг у нашому районі.
Під час зустрічі учасниками обговорено необхідність осучаснення підходів соціальної роботи, а також визначення пріоритетних завдань та ефективних методів їх реалізації. 
Під час зустрічі голова райдержадміністрації Олександр Горган наголосив на необхідності запровадження нових форм роботи, зазначивши, що у нас в районі є всі інструменти та ресурси для їх реалізації. Зокрема, це дев’ять спеціально навчених соціальних спеціалістів нового формату та відкриття найближчим часом у Нових Петрівцях всеукраїнського тренінгового центру. 

Марина ПОГОРЄЛОВА, «Слово»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 384 | Додав: slovo
comments powered by Disqus