Головна » 2013 » Грудень » 19 » На Київщині відкрили 59 дитячий будинок сімейного типу
19:55
На Київщині відкрили 59 дитячий будинок сімейного типу
За участю заступника голови Київської облдержадміністрації Олександра Зайця відбулося урочисте перерізання червоної стрічки з нагоди відкриття дитячого будинку сімейного типу (ДБСТ) родини Гончаруків, які проживають у с. Крюківщина Києво-Святошинського району.

- Тільки сімейна атмосфера може забезпечити дитині відповідний розвиток та допоможе адаптуватися до повноцінного життя в суспільстві. Завдяки соціальним ініціативам Президента, спрямованим на підтримку родин з дітьми, на Київщині продовжує успішно реалізуватися проект "Кожній дитині - родину”, - наголосив заступник голови ОДА.

Сьогодні у представників обласної влади на першому місці питання облаштування та відкриття дитячих будинків сімейного типу.

- Ми повинні створити такі умови, щоб кожна дитина Київщини відчувала родинне тепло та увагу батьків. Адже саме така форма виховання як ДБСТ здатна забезпечити право на сімейне виховання для дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, - зазначив Олександр Заєць.  

Родина Гончаруків має двох власних дітей та п’ятеро дітей, позбавлених батьківського піклування, вони взяли під свою опіку.

На даний час родина проживає в орендованому житлі в с. Крюківщина. Будинок загальною площею 332,40 кв.м., трьохповерховий, цегляний, газифікований, електрифікований, наявні водогін, каналізація. У будинку 9 (дев’ять) житлових кімнат, 4 (чотири) санвузла та кухня.

Заступник очільника регіону розповів, що окрім новоствореного, в районі функціонує 5 дитячих будинки сімейного типу, в якому виховується 28 дітей-вихованців.

Довідка.
На території Київської області функціонує 58 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 368 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 106 прийомних сімей, в яких виховується 205 дитини. Опікою, піклуванням охоплено 2629 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У поточному році в Київській області створено 7 дитячих будинків сімейного типу та 14 прийомних сімей. Загалом у дитячі будинки сімейного типу в цьому році влаштовано 67 дітей, у прийомні сім’ї – 45 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Фото Лади Бондаренко
Переглядів: 360 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus