Головна » 2013 » Листопад » 28 » На Київщині відбулася трьохстороння рада
13:31
На Київщині відбулася трьохстороння рада
Голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк провів засідання тристоронньої ради, де були присутні депутати Київської обласної ради, голови райдержадміністрацій, міські голови, керівники структурних підрозділів, а також представники підприємств та громадської ради. Під час зустрічі ї було обговорено одну з найважливіших тем сьогодення країни. 

- Уряд України своїм рішенням продовжив підготовку до підписання договору про асоціацію з Європейським Союзом для того, щоб не допустити катастрофічного розвитку ситуації в економіці та добитися компенсації понесених і можливих у майбутньому втрат, - наголосив Анатолій Присяжнюк. Ми не можемо допустити, щоб асоціація виявилася провальною і для України і для Європейського Союзу, про це наголошує Президент України Віктор Янукович. Він чітко висловив свою позицію щодо того, що Україна й надалі продовжуватиме курс на євроінтеграцію. Адже наша країна має бути підготовленою до таких важливих та виважених кроків. 

Як зазначив голова громадської ради при Київській облдержадміністрації Микола Матьора, сьогодні ми та наші діти будують майбутнє нашої держави. 

- В нашому регіоні сьогодні не має майдану, адже громадськість Київщини розуміє, що такі важливі кроки, як підписання Угоди про асоціацію з ЄС має бути виваженими та прийматися виключно в національних інтересах, сказав Микола Матьора. – У нашій країні мають захищатися права людини та гарантуватися рівність усіх перед законом, а також забезпечуватися соціальний і економічний захист населення, адже це є найвищими цінностями для всіх, без виключень, байдуже в якому ти регіоні проживаєш. 

У ході наради Володимир Горбик, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації наголосив, що підписання Угоди про асоціацію в ЄС зарано, адже перед економікою нашої країни виникає ряд труднощів, для вирішення яких нам потрібен час. 

- Росія твердо заявила, що після підписання Угоди закриє кордони для наших товарів, а це означає, що роботу втратять більше 400 тисяч людей, закриються найбільші вітчизняні підприємства, різко згорнеться малий і середній бізнес, доходи бюджету не забезпечать виконання соціальних зобов’язань держави. 

В свою чергу Європейський Союз не запропонував нам ніякої компенсації цих величезних втрат. Водночас, Міжнародний валютний фонд висунув неприйнятні умови надання Україні кредиту. Для нас є неприпустимими вимоги вдвічі збільшити оплату за житлово- комунальні послуги і одночасно заморозити зарплати, стипендії, пенсії та інші соціальні допомоги громадянам, - наголосив Володимир Горбик. 

Як зазначив Анатолій Присяжнюк, на сьогодні позиція влади є чіткою і послідовною. Для того щоб стати повноцінним членом європейської сім'ї, необхідно досягнути європейських стандартів, створити усі необхідні умови.Ми не можемо погодитися на різке скорочення видатків бюджету, а значить, на звільнення лікарів, вчителів, викладачів вузів, скорочення бюджетних місць для студентів. Ми не можемо піти на зміцнення національної валюти, що призведе до різкого подорожчання імпортних товарів, в першу чергу – ліків. Ми не можемо відмовитися від підтримки сільгоспвиробників, що відразу ж призведе до подорожчання продуктів харчування і руйнувань в аграрному секторі. Тільки робота підприємств, створення нових робочих місць дасть можливість наповнювати бюджет, збільшувати відрахування на соціальні проекти та розбудовувати інфраструктуру. Так розвивається увесь світ.
Переглядів: 377 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus