Головна » 2013 » Вересень » 5 » «Київщина без окраїн»
11:09
«Київщина без окраїн»

Іванківщина та Полісся першими відчули дієвість програми «Київщина без окраїн». Про це сказав голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк під час робочого візиту до Іванківського та Поліського районів. 

 
За його словами, Україна зберегла макроекономічну стабільність, і Київщина є одним із лідерів щодо соціально-економічного розвитку в державі. Доручення Президента стимулюють обласну владу до створення сприятливих умов для ведення бізнесу у віддалених районах, нових робочих місць, відкриття підприємств, забезпечення населення якісною та доступною освітою, медициною, будівництва будинків культури та бібліотек. 
 
Анатолій Присяжнюк зазначив, що на виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича в області започаткована програма «Київщина без окраїн». Її мета полягає у наданні поштовху для розвитку не лише пристоличних територій, а й найвіддаленіших куточків регіону. Насамперед, це відродження та розвиток села, а також модернізація та вдосконалення інфраструктури сільських територій. 
 
- Саме Іванківщина та Полісся першими відчули дієвість програми «Київщина без окраїн». І вона є дійсно успішною. На землях, які не оброблялися 25 років, знову збирають врожаї. Майже 40 центнерів жита з гектара, - наголосив голова КОДА. 
 
На його думку, саме інвестиції в агропромисловий комплекс стали локомотивом економічного зростання України та Київщини, джерелом наповнення казни та стабільних цін на продукти харчування. 
 
- Минулого року Київська область зібрала історичний максимум зернових – понад 3 мільйони тон. В цьому році ми очікуємо ще більший урожай. А це, в першу чергу, продовольча безпека нашої держави, її визнання як рівноправного торгівельного партнера на світових ринках, - сказав губернатор Київщини. 
 
Крім цього він вважає, що встояти під тиском кризи допомогли своєчасно проведені податкова реформа та дерегуляція підприємництва. За три роки кількість зборів і податків скоротилася майже наполовину – з 44 до 23. Кількість документів дозвільного характеру у 2010 році нараховувала 1200 видів, нині – лише 141. Якщо у 2010 році ліцензії треба було отримувати для 77 видів господарської діяльності, нині – тільки для 57, і їхня кількість лише скорочуватиметься. 
 
- Підприємці мають працювати, а не оббивати пороги відомств, - наголосив Анатолій Присяжнюк.
Категорія: Київщина | Переглядів: 502 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus