Головна » 2013 » Березень » 23 » Її душа – як світло незвичайне…
12:41
Її душа – як світло незвичайне…
Жаданна й ніжна, мила і велична, 
На протязі всіх незліченних літ, 
Ти завжди, жінко, з іменем окличним 
Тримаєш у долонях цілий світ. 

Не знаю кому належать ці рядки, та вони в повній мірі розкривають сутність жінки на землі, її велич. Саме так ставляться до прекрасної половини людства, до жінки, матері, берегині в нашій Гаврилівській громаді. Ідею провести церемонію нагород ження «Жінка року Гаврилівської громади-2012» підтримали одноголосно. Цей святковий захід проводився вперше. Треба було обрати в Гаврилівці і Тарасовщині ту, котра заслуговує честі іменуватись «Жінка року» в певній номінації. 

Місцевий заклад культури щиро зустрічав односельців і гостей музикою, хто не встиг придбати подарунок для коханої – міг купити щось із косметики, а дітей потішити різнокольоровими кульками. 

Зазвучали урочисті фанфари – і на сцену вийшли ведучі весняного свята Даша Юрченко і Тимур Поліщук. Розповідь про претенденток супроводжувалася відеорядом, який перелічував заслуги жінок. Першою запросили на сцену молоду маму Наталію Федоренко в номінації «Мама, мамочка, матуся». У цієї жінки в листопаді 2012 року народилася трійня. Громада побажала прихильності від долі для трьох дівчаток – Карінки, Даринки і Вікторії. 


Восени минулого року наші односельці брали участь у телешоу «Кращий кухар на селі», переможницею якого стала Олександра Гудик. Громадою вона удостоєна номінації «Зірка телеекрану». В знак подяки Олександра зі своєю п’ятирічною донькою Марійкою співали для всіх присутніх, що стало сюрпризом для глядачів. 

Гаврилівська громада пишається дитячим садочком «Веселка». В закладі чудовий, відданий своїй справі колектив. Тут кожна жінка заслуговує бути «Жінкою року», та все ж вирішили, що музичний працівник Юлія Мирна буде достойною претенденткою на нагородження в номінації «Муза». 

Педагогічний колектив Гаврилівської школи високопрофесійний і відповідальний. Але всі дійшли висновку, що її директор Віра Марченко заслуговує на номінацію «Віддаю серце дітям». 

У кожному населеному пункті, а особливо в сільській місцевості, є люди, що сяють, як зірки. Таких людей вважають взірцем порядності, мудрості та відповідальності. Такою в нашій громаді є Марія Заблоцька. У 2012 році Марія Юхимівна стала Почесним громадянином Вишгородського району. Тож і роздумувати було не варто, що номінацію «Берегиня» треба присудити саме їй. У відповідь вона заспівала пісню «Літа минають…». 


Керівник народного вокального ансамблю «Калиновий цвіт» Гаврилівського районного палацу культури «Полісся» Дарія Гисяк отримала в 2012 році найвищу оцінку за вклад у збереження духовних цінностей української нації. Пісні у виконанні її чарівних і вельми талановитих дівчат відомі в Росії, Німеччині, Польщі, Болгарії… В Гаврилівці кажуть, що Дарія може навчити співати будь-кого і розбудити вокальні здібності. Тож ведучі запропонували їй довести свою професійність у залі. Гімн матері «Рідна мати моя» співав весь зал. 

Церемонія нагородження пройшла за підтримки Гаврилівської сільської ради та сільського голови Олега Бондаренка, який не тільки знайшов спонсорів серед місцевих підприємців, а ще й запросив представників ТОВ «Альянс краси» з села Синяк, які вручили жінкам пакети з косметичними наборами. 

Всі претендентки церемонії нагородження отримали статуетки «Ніка» з відповідними написами, квіти, подяки від громади, подарунки та музичні вітання. 

Подібні свята необхідні, бо всім нам потрібно більше душевної теплоти, порозуміння та підтримки, а інколи й витримки. А такі заходи нас єднають, роблять великою родиною. Яка так хоче бути щасливою. Тож будьмо щасливими! 

Наталія МОЛЧАНОВА, 
с. Гаврилівка
Переглядів: 1076 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus